Wednesday, September 30, 2009

Nurul Elfira Loy

Assalamualaikum semua.......ni Najwa nak cerita pasal Nurul Elfira Loy ni......mesti ramai yg dah tau kan..yg die ni bintang cerita Qalisha....kak elfira ni cantik kan....hmm...cute sgtYay...suke tgok kak Elfira berlakon kat tv..adiknye pon same..dlm cerite Ayyad kan....name nye..Ahmad Ezzrin Loy......

Best kan kalau dpt kawan ngan die org ni...tp saudare Najwa skl dgn Ezzrin....die kate...tak pernah tegur lah...ssb die darjah 6..saudare Najwa darjah 4...patut lah kan....

Ni tgok gambarnye..kalau sape yg tak kenal





Hmm...ade due je dlm folder Najwa..haha...memang Najwa minat sgt ngan kak Elfira ni....semoga kak sihat...ok lah..tu je....bye

Sorry sgt²...gambar ezzrin tak de....sorry ek..

Gempa Bumi!!!!!

T_Thmmm...takutnye...tadi ade gempa bumi kat klang..kuat gile lah...ya-Allah...takut betul lah mase tu...isk...seram betul..ingatkan ade tsunami...rupenye bukan..alhamdulillah....huhu:)..nasib baik....gempanya kuat 7.9 skala ritcher.......abah kate..bangunan bboleh runtuh tu....huhu..takut+seram...

Ok lah...tgh menggigil ni...kih kih...oklah,bye
Najwa harap...gempa bumi ni tak akan terjadi lagi lah..takut....!!!!!!!!!!!!

Tuesday, September 29, 2009

Jamuan Raya SKKB..

Assalamualaikum semua!!:)...apa khabar...hari ni best oh...ade jamuan raye kat SKKB....ye ye..semua pakai baju raye...happening gilaa!!!

Hmm...mule²...pagi tu...kte org main² je lah kan...tak tau nak buat ape..Najwa,Fatin,Fadilah & Farizah pegi lah jln² kejap kan...tgok²...hmmm cam tu lah...Pastu ustazah buat pengumuman...'Semua murod darjah 4 & 5 dikehendaki pergi ke

Then kte org ikut...ayat yg last je kte org bace....pastu....habis pukul 10....kte org terus pergi rehat kat dlm kelas....pastu..cikgu Syafinaz,Ustazah Jamaliah & Teacher Anusha pon masuk kelas kte org...kte org ber-4 pon snap gamabr cikgu² yg tengah asyik berborak...(sory ek..tak de gambar)...hikHehe

Ok...ni lah mase yg ditunggu-tunggu..gambar kte org pocing posing...heheHehe...tgok bawah..


Dari kiri : Najwa,Fadilah,Farizah,Syahidah

Dari kiri : Syahidah,Fadilah,Farizah,Fatin

Dari kiri : Fatin,Najwa,Fadilah

Fatin & Fadilah

Ni Najwa..

Ni Fatin..

Ni Fadilah..

Hii...kiri Fadilah..tengah Najwa..kanan Fatin..

Haha....ni pulak..gambar budak lelaki kelas Najwa...


Ni Syahmi & Hud

Ni pulak..Paan Farhan....

Ok lah..sampai di sini je lah ye...bye...

hmm...kpd semua yg ade dlm gambar di atas..sila comment ok...bye..

Sunday, September 27, 2009

Update Blog...

Assalamualaikum semua...wah wah..Najwa tgok sekarang...ramai org yg dah update die org punye blog,ape lg Najwa pon nak ikut same...hihi...hmmm..cantik tak...???

HIK3....sajeje...tak lah cantik sgt....tgok...padahal Najwa ambik kat blogskins...tp Najwa kate Najwa yg buat layout ni..hihih...saje je...nnt Najwa edit lah lagi....

Hmm...nak tanye..duit raye korang dah banyak ke..???dah masuk bank...ke ade yg shopping...hihi...kalau Najwa..separuh masuk bank...separuh lagi shopping time!!!!!!!!!!

Hihihi...Najwa ade nak perbaiki lagi blog ni..so..tak dapat update dlm dua hari ni...hihi...jage ye...jgn sampai kotor....kene cuci tingkapnye hari² ye....nnt Najwa bagi alat keperluannye...ok ah..bye :)

Wednesday, September 23, 2009

Kad raye dari Kak Lisa

Assalamualaikum...ape khabar sihat???Tengok lah tajuk kat atas tu...Najwa ade dapat kad raye dari Kak Lisa...cantik sangat... sory tak de gambarnye..hmm....cute+cantik...thanks kak...ok lah...bye

Sunday, September 20, 2009

Selamat Hari Raya!!!

Assalamualaikum semua...ape khabar hari ni...yahoo.....hari ni raye....tgok lah..semua org dah buat entri pasal raya yg pertama ni,soo Najwa pon ikut lag skali...

Hmm...amacam hari ni...ade banyak tak dapat ampau...ehh..salah..duitt raye....hmm..tgok blog Kak Balqis...satu hari raye dah dpt RM100...hihihi,Najwa baru je dpt RM46.00...hehe....ramai yg bagi duit banyak..RM5....RM7...RM1 pun ade gak...

Hihihi..paling bengang hari ni...ade lah satu rumah tu...kteorg....nak ke tak nak nak pegi rumah tu...hihi...ramai org tuh..skali tu...org tu ajak...hmm..masuk je lah kan..dah tu...habis mkn....ingatkan nak bagi duit raye..rupenye..tak!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Hm..ambik kau...geram nye lah...baik tak yah dtg tadi.....buat penat je...issk...tp tak pe...Najwa tak kisah lah sgt...penat tuh...jln kaki...hampir 1 jln kteorg raye..semua rumah..ade lah 4 ke 6 rumah yg blom..tu pun sebab tak kenal...

Hik hik hik...ok lah..nak pi tgok cerite duyung.....hmm.. ok lah..bye²

Friday, September 18, 2009

Duit raye dari Aunty Aisha Khaleda


Wah wah...Najwa dapat duit raye daro aunty Aisha Khaleda.....yahoo!! RM50 tu....thanks aunty..!!!

Thursday, September 17, 2009

Kad Raya dari Kak Balqis

Assalamualaikum semua!!sihat??Question..Najwa sihat....haha...Najwa dah dapat dah kad raya dari Kak Balqis...cute walaupn simple...heheHehe...ni dia buktinya...






hmm...Najwa dapat kad raya gambar handphone...ape pon..thanks ye Kak Balqis...Hehe

Tuesday, September 15, 2009

Assalamualaikum

Hai semua..ape khabar hari ni..sihat...puase tak???huhu..tgok tu,,tinggal 3 hari je nak puase...hurai...haha...Najwa rase tahun ni mcm tak de mood lah nak pergi raye naik basikal..ngan kwn²....mls sungguh...

Huh...tp tak pe lah..nak ikut jugak....ikut saudare je...mls sgt..bawak kwn² skali..huuhh...hmm...tp sedih..Najwa ade tingga 1 hari je..tu pun ade sbb tertentu...huh...hmmm..kan dah nak raye..dah beli baju raye belum....hihi..dah kemas rumah ke???

Najwa tahun ni tak pasang pelita kot..huhuh... :(...sedih betullah..tak meriah lah kalau mcm tu...isk...nak main bunga api lagi..huhuhu...geram nye...tulah...semenjak arwah atuk tak de...dah tak meriah lah kampung ni..kalau tak....kite org ngan jiran sebelah main perang²...gune bunga api...hihi..

Best lah mase tu....huhu...tp tak pe lah...rmh Najwa dah ade sedikit perubahan..yg dlm lah..perabot still masih same...ade..die punye lantai tu...cantiknya...

Ok ok...kan dah nak raye ringth..soo...kene pasang lagu raye lah..yeye......hmmm...Najwa tukar kat music je lahh.skg lagu Love Story kan..nnti Najwa tukar.....hhmm...ade lagi satu...Najwa nak ckp pasal ni..buat topi kemerdekaan tu..ya-Allah..ish...cikgunye ni..org dah lah banyak keje lagi...buat poster lah...topeng hantu ah....ish....soo busy minggu ni.dah lah minggu ni raye..huhu...

Huh...kelas Najwa ngan kelas Bestari kene buat rumah hantu...nnati lepas raye ke lpas sukan ntah..ade hari Usahawan / hari Kanting...soo..kte org due² kelas ni kene buat rumah hantu..soo...kn buat topeng muke hantu banyak².poster lagi...adohh....penatnye....

Najwa nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin....dan nak bagi tau yg blog ni Najwa tutup sekejap...sebab ade banyak kerje...tu pun kalau ade mase chek je..tak yah nak update blg ni..kpd sesiapae yg merosakkan blg ni...siap lah kamu...ok lah bye..

Hmm..ingat tau,jgn usik ape² ye dlm blog Najwa ni...nak tinggalkan seminggu je...nanti update lagi...

Monday, September 14, 2009

Kat rumah fatin

Helo and Assalamualaikum...

Korang tgh buat ape ???makn ek...huhuhuhu...saje jek...ok..tgok tajuk tu..skg Najwa ade kat rumah Fatin....hmm...nak buat topi kemerdekaan...tp tak jadi..tak de bhn nye..dah la esok kene hantar kat ??????(Nama dirahsiakan..)nnt terlebih popular..

Ok Najwa nak cube blockquote ...tgok kat blog Kak Balqis ade toturialnye..haha..sebenarnye..dah lame owh Najwa nak buat blockquote ni..nih nak cube lah ni..ok ar..bye²

Huhu..tak tau lah ape yg jadi..

Thursday, September 10, 2009

Update Blog Lagii

Hey semua...dah lame Najwa tak update blog..eceh...hmm..dulu layout Najwa lain..sekarang pun dah lain..haha..lebih terangkan..warne ho tpink and yellow...

Ok..banyak sebenarnye citer yg nak ditulis...haha...hari tu mls sikit..sebok itu ini...kemas rumah la....maklumlah..dah dekat nak raye ni...hihi...hmm..first..Najwa nak cerite pasal..pegi Sungai Lang....

Mase tu...Najwa MC tak dtg skl agama...hihi..semate nak cari kuih dan kerepek...hmm..tp tak pe lah..dah sueuh kawan Najwa pesan kat ustaz..soo..mase dah sampai kat tempat kuih tu...Najwa sempat ambik gambar kuih tu...

Tp...tak de kat dalam folder...sebab mase tu Najwa gune handphone mama....tuu lah...handphone Najwa rosak..hihihi....memang..ingatkan nak beli yg baru..hihi..tungu raye ni..kumpul duit raye banyak²....(duit aje)....

4 tempat Najwa and family Najwa terjah..antaranya...
-Kerepek Ros
-Kerepek House
Lagi 2 tempat Najwa tak ingat namanye...die org ni semua kaya²..sebelah kedai..belakang kilang..ambik kau...ahh...tu lah..jual kerepek ngan kuih pon boleh jadi kaya raye kan....

Najwa ingat kan balik sebelum pukul 6...tapi dah nak buke baru balik...6:45 kot...huhu...dah 3 hari Najwa tak dtg sekolah agama...geram ngan budak²nye..kalau sape² yg tau tu..tau² je lah....Hari ni hari jumaat...soo..abah Najwa balik...

And...Hari ni..Najwa tak skl pagi and ptg..tak pe...nanti suruh abah buat kan surat........ok lah..itu je yg nak ditulis..........ok..ittu je...............................................bye!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, September 6, 2009

Happy Nuzul Al-quran

Salam semua...Hari ni Nuzul Al-quran..soo.semua org cuti kan..ade lah jugak yg tak cuti...skl Najwa cuti sampai hari Rabu...sebab UPSR...soo..kte org direhatkan...bestnye..skl pagi sampai hari rabu...skl ptg..sampai hari selase je...ok lah tu kan..huhu..ape ni..tak de kene mengena dgn Nuzul Al-quran..OK OK..

Najwa tak tau nak ucap ape lah ...soo...ni jelah yg Najwa nak bagi..scrool ke bawah..

--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------

nuzul al-quran Pictures, Images and Photos

HAPPY NUZUL AL-QURAN FOR UMAT ISLAM

ok...sampai di sini saja...bye bye

Award & Tag dari Kak Wawa



TAG :

: siapakah kawan baik anda ?

Fatin,Irna,Liesya,Alisa & everyone

: anda syang tak pada mereka ?

Sayang sebagai kawan..

: apa yang BEST kawan dengan mereka ?

Die org sporting..

: pernah tak gaduh dengan kawan baik anda ?

Pernah pastu kawan balik..

: pernah tak kawan anda sakit kan hati anda ?

Pernah ke tak..ntah lah..tak tua..

: pernah tak anda membenci rakan anda sendiri ?

Dulu..sekarang tak..

: anda pernah tak mengumpat kawan anda sendiri ?

Hmmm..musuh pernah lah..


Ok dah siap menjawab kesemua tag tu..ape pon..thanks Kak Wawa..

Thursday, September 3, 2009

Update..update..!!

Hey semua..lame Najwa tak update blog kan..huhu..kene denda lah...hehe...sekarang..tgah ramai yg update blog kan...soo..Najwa pun update lah skali...haha...banyak yg nak diceritakan...cume..tak de mase lah......

Soo...sekarang ade mase..tgah ye ye nak update ni...hihi...haha...kalau nak edit blog atau banner kat ne..??mesti ramai yg dah tau kan...hihi..dgn bantuan Kak Balqis kan...soo..semua dah tau..dulu..tak pandai langsung...huhu...

Dulu pun Najwa tak pandai..last²,boleh plak...huhuhuhuhuhuhu..malu je..ok..kalau sape² yg blom tau nak cari banner kat mane...ade 1 je tempat yg Najwa tau..Dekat Ego-Box ade......tekan sini....
pastu cari Resources....tekan more..pastu cari Button Templates....ok.......hah..banner Najwa yg lame pun dari situ gak..

soo..sekarang..ramai jugak yg dulu tak de banner.sekaran ade banner....hehe..ok lah..tu je lah yg sempat Najwa tulis...mase cuti ni..utk hari yg pertama....ckp lah ye..update pun update ah...update kat tempat lain..hehe...ok lah bye

Award lagi...


Dapat award lagi lah..yahoo...dah berape lah award yg Najwa dah dpt kan..banyak tu...hihi.ok lah ..ape pown....terima kasih kak Nath..

Wednesday, September 2, 2009

Jalan²




Hey..dah lame tak tulis entri yg pjg²kan..hihi...mls lah...just tulis yg ringkas je...hihi..banyak keje kot...cewah...ok..ni nak tulis plak pasal hari isnin..Najwa pergi shoping...kat Jusco..The Store...huh..banyak lagi lah...tempatnye tu..ok lah..best²..banyak baju...hmm...best lah hari tu..

Mase tu gak lah Najwa sakit perut...soo..mkn ubat lah...tak puase lah...mesti kene ganti kan...best friend Najwa lagi lah..sampai 6 hari tak puase...huhu..tukar topic plak..kih3..ok ok...hmm...sekarang..Najwa nak citer mase kat Jusco Bukit Raja,Klang...huhu..dah lame sgt tak pergi sebab tulah.....

Hah..mase masuk tu..terus pergi naik tingkat 3 tak silap...soo...terus pergi tempat mainan...(hah...mcm budak²...)soo..jln² sorang²..tibe²..ternampak HK...cute+comel......Best gilaa lah mase tu..soo...ambik lah picture nye...tgok bawah..
Banyak kan...hihi..rase mcm nak beli je...tapi ta pe lah...next time.belilah...haha..hmm....ok lah...dah pjg lebar bercerite..nak pi sekolah ni..bye

Award & tag dari Kak Qillah



Hey..dapat award lagi lah...ni pulak dari kak qillah...thanks kak...hey..siap ade rules die..

Rules:

1:Apabila dah ambil award ni,letakkan di blog kamu.
2:Jawab tag yang disertakan.
3:Berikannya kepada 6 orang pilihan kamu.

Tag


#1 Kalau anda tiba tiba mendapat RM 100000, tiba tiba ada orang curi semua. Apa perasaan anda?
Geram !!


#2 Adakah anda sanggup menghentak kepala ke dinding sekuat-kuat hati
semata-mata untuk mendapatkan pensel kayu yang telah pendek?
hihi..ade ke patut..


#3 Senaraikan jenis-jenis orang yang kamu tidak suka.
-Orang yg penting kan diri sendiri...
-Berlagak.
-Tak hormat kawan..


#4 Apakah anda seorang yang bencikan komputer?
Tak de lah..suke ade lah..


#5 Kamu selalu terliur semasa puasa?
Tak lah sgt..tak pernah pun...


Najwa wariskan award ni kpd:

-Alisa
-Ain Fatihah
-Izzah
-Nabilah
-Farahanie
-Fatin


Novel yg Najwa ade..

http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/AMNY1cover%20web.jpg&w=250&q=100

http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/AMNY2coverweb.jpg&w=250&q=100

http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/Harta2-outlineweb.jpg&w=250&q=100

http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/coklat_dia.JPG&w=250&q=100

http://2.bp.blogspot.com/_TV4M-iFcckM/SiOjYgea0dI/AAAAAAAAASg/35UK7oDTUz0/s320/sk.jpg

Ni je lah novel yg Najwa ade buat mase ni..cewah..maknenye..tahun depan...mesti ade 10...hihi..saje je nak tulis pasal n...ok lah..bye

Tuesday, September 1, 2009

Erra & Engku Aleesya Di Suria FM






























































Dah tgok dah..hihi..comel kan...ok lah bye²

Click untuk nampak lebih jelas ye..

Wednesday, September 30, 2009

Nurul Elfira Loy

Posted by Cupcake Najwa at 8:32 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum semua.......ni Najwa nak cerita pasal Nurul Elfira Loy ni......mesti ramai yg dah tau kan..yg die ni bintang cerita Qalisha....kak elfira ni cantik kan....hmm...cute sgtYay...suke tgok kak Elfira berlakon kat tv..adiknye pon same..dlm cerite Ayyad kan....name nye..Ahmad Ezzrin Loy......

Best kan kalau dpt kawan ngan die org ni...tp saudare Najwa skl dgn Ezzrin....die kate...tak pernah tegur lah...ssb die darjah 6..saudare Najwa darjah 4...patut lah kan....

Ni tgok gambarnye..kalau sape yg tak kenal





Hmm...ade due je dlm folder Najwa..haha...memang Najwa minat sgt ngan kak Elfira ni....semoga kak sihat...ok lah..tu je....bye

Sorry sgt²...gambar ezzrin tak de....sorry ek..

Gempa Bumi!!!!!

Posted by Cupcake Najwa at 4:53 AM
Reactions: 
0 comments
T_Thmmm...takutnye...tadi ade gempa bumi kat klang..kuat gile lah...ya-Allah...takut betul lah mase tu...isk...seram betul..ingatkan ade tsunami...rupenye bukan..alhamdulillah....huhu:)..nasib baik....gempanya kuat 7.9 skala ritcher.......abah kate..bangunan bboleh runtuh tu....huhu..takut+seram...

Ok lah...tgh menggigil ni...kih kih...oklah,bye
Najwa harap...gempa bumi ni tak akan terjadi lagi lah..takut....!!!!!!!!!!!!

Tuesday, September 29, 2009

Jamuan Raya SKKB..

Posted by Cupcake Najwa at 9:37 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum semua!!:)...apa khabar...hari ni best oh...ade jamuan raye kat SKKB....ye ye..semua pakai baju raye...happening gilaa!!!

Hmm...mule²...pagi tu...kte org main² je lah kan...tak tau nak buat ape..Najwa,Fatin,Fadilah & Farizah pegi lah jln² kejap kan...tgok²...hmmm cam tu lah...Pastu ustazah buat pengumuman...'Semua murod darjah 4 & 5 dikehendaki pergi ke

Then kte org ikut...ayat yg last je kte org bace....pastu....habis pukul 10....kte org terus pergi rehat kat dlm kelas....pastu..cikgu Syafinaz,Ustazah Jamaliah & Teacher Anusha pon masuk kelas kte org...kte org ber-4 pon snap gamabr cikgu² yg tengah asyik berborak...(sory ek..tak de gambar)...hikHehe

Ok...ni lah mase yg ditunggu-tunggu..gambar kte org pocing posing...heheHehe...tgok bawah..


Dari kiri : Najwa,Fadilah,Farizah,Syahidah

Dari kiri : Syahidah,Fadilah,Farizah,Fatin

Dari kiri : Fatin,Najwa,Fadilah

Fatin & Fadilah

Ni Najwa..

Ni Fatin..

Ni Fadilah..

Hii...kiri Fadilah..tengah Najwa..kanan Fatin..

Haha....ni pulak..gambar budak lelaki kelas Najwa...


Ni Syahmi & Hud

Ni pulak..Paan Farhan....

Ok lah..sampai di sini je lah ye...bye...

hmm...kpd semua yg ade dlm gambar di atas..sila comment ok...bye..

Sunday, September 27, 2009

Update Blog...

Posted by Cupcake Najwa at 7:29 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum semua...wah wah..Najwa tgok sekarang...ramai org yg dah update die org punye blog,ape lg Najwa pon nak ikut same...hihi...hmmm..cantik tak...???

HIK3....sajeje...tak lah cantik sgt....tgok...padahal Najwa ambik kat blogskins...tp Najwa kate Najwa yg buat layout ni..hihih...saje je...nnt Najwa edit lah lagi....

Hmm...nak tanye..duit raye korang dah banyak ke..???dah masuk bank...ke ade yg shopping...hihi...kalau Najwa..separuh masuk bank...separuh lagi shopping time!!!!!!!!!!

Hihihi...Najwa ade nak perbaiki lagi blog ni..so..tak dapat update dlm dua hari ni...hihi...jage ye...jgn sampai kotor....kene cuci tingkapnye hari² ye....nnt Najwa bagi alat keperluannye...ok ah..bye :)

Wednesday, September 23, 2009

Kad raye dari Kak Lisa

Posted by Cupcake Najwa at 3:56 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...ape khabar sihat???Tengok lah tajuk kat atas tu...Najwa ade dapat kad raye dari Kak Lisa...cantik sangat... sory tak de gambarnye..hmm....cute+cantik...thanks kak...ok lah...bye

Sunday, September 20, 2009

Selamat Hari Raya!!!

Posted by Cupcake Najwa at 6:38 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum semua...ape khabar hari ni...yahoo.....hari ni raye....tgok lah..semua org dah buat entri pasal raya yg pertama ni,soo Najwa pon ikut lag skali...

Hmm...amacam hari ni...ade banyak tak dapat ampau...ehh..salah..duitt raye....hmm..tgok blog Kak Balqis...satu hari raye dah dpt RM100...hihihi,Najwa baru je dpt RM46.00...hehe....ramai yg bagi duit banyak..RM5....RM7...RM1 pun ade gak...

Hihihi..paling bengang hari ni...ade lah satu rumah tu...kteorg....nak ke tak nak nak pegi rumah tu...hihi...ramai org tuh..skali tu...org tu ajak...hmm..masuk je lah kan..dah tu...habis mkn....ingatkan nak bagi duit raye..rupenye..tak!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Hm..ambik kau...geram nye lah...baik tak yah dtg tadi.....buat penat je...issk...tp tak pe...Najwa tak kisah lah sgt...penat tuh...jln kaki...hampir 1 jln kteorg raye..semua rumah..ade lah 4 ke 6 rumah yg blom..tu pun sebab tak kenal...

Hik hik hik...ok lah..nak pi tgok cerite duyung.....hmm.. ok lah..bye²

Friday, September 18, 2009

Duit raye dari Aunty Aisha Khaleda

Posted by Cupcake Najwa at 2:16 AM
Reactions: 
0 comments

Wah wah...Najwa dapat duit raye daro aunty Aisha Khaleda.....yahoo!! RM50 tu....thanks aunty..!!!

Thursday, September 17, 2009

Kad Raya dari Kak Balqis

Posted by Cupcake Najwa at 6:16 AM
Reactions: 
1 comments
Assalamualaikum semua!!sihat??Question..Najwa sihat....haha...Najwa dah dapat dah kad raya dari Kak Balqis...cute walaupn simple...heheHehe...ni dia buktinya...






hmm...Najwa dapat kad raya gambar handphone...ape pon..thanks ye Kak Balqis...Hehe

Tuesday, September 15, 2009

Assalamualaikum

Posted by Cupcake Najwa at 5:05 PM
Reactions: 
0 comments
Hai semua..ape khabar hari ni..sihat...puase tak???huhu..tgok tu,,tinggal 3 hari je nak puase...hurai...haha...Najwa rase tahun ni mcm tak de mood lah nak pergi raye naik basikal..ngan kwn²....mls sungguh...

Huh...tp tak pe lah..nak ikut jugak....ikut saudare je...mls sgt..bawak kwn² skali..huuhh...hmm...tp sedih..Najwa ade tingga 1 hari je..tu pun ade sbb tertentu...huh...hmmm..kan dah nak raye..dah beli baju raye belum....hihi..dah kemas rumah ke???

Najwa tahun ni tak pasang pelita kot..huhuh... :(...sedih betullah..tak meriah lah kalau mcm tu...isk...nak main bunga api lagi..huhuhu...geram nye...tulah...semenjak arwah atuk tak de...dah tak meriah lah kampung ni..kalau tak....kite org ngan jiran sebelah main perang²...gune bunga api...hihi..

Best lah mase tu....huhu...tp tak pe lah...rmh Najwa dah ade sedikit perubahan..yg dlm lah..perabot still masih same...ade..die punye lantai tu...cantiknya...

Ok ok...kan dah nak raye ringth..soo...kene pasang lagu raye lah..yeye......hmmm...Najwa tukar kat music je lahh.skg lagu Love Story kan..nnti Najwa tukar.....hhmm...ade lagi satu...Najwa nak ckp pasal ni..buat topi kemerdekaan tu..ya-Allah..ish...cikgunye ni..org dah lah banyak keje lagi...buat poster lah...topeng hantu ah....ish....soo busy minggu ni.dah lah minggu ni raye..huhu...

Huh...kelas Najwa ngan kelas Bestari kene buat rumah hantu...nnati lepas raye ke lpas sukan ntah..ade hari Usahawan / hari Kanting...soo..kte org due² kelas ni kene buat rumah hantu..soo...kn buat topeng muke hantu banyak².poster lagi...adohh....penatnye....

Najwa nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin....dan nak bagi tau yg blog ni Najwa tutup sekejap...sebab ade banyak kerje...tu pun kalau ade mase chek je..tak yah nak update blg ni..kpd sesiapae yg merosakkan blg ni...siap lah kamu...ok lah bye..

Hmm..ingat tau,jgn usik ape² ye dlm blog Najwa ni...nak tinggalkan seminggu je...nanti update lagi...

Monday, September 14, 2009

Kat rumah fatin

Posted by Cupcake Najwa at 12:18 AM
Reactions: 
0 comments
Helo and Assalamualaikum...

Korang tgh buat ape ???makn ek...huhuhuhu...saje jek...ok..tgok tajuk tu..skg Najwa ade kat rumah Fatin....hmm...nak buat topi kemerdekaan...tp tak jadi..tak de bhn nye..dah la esok kene hantar kat ??????(Nama dirahsiakan..)nnt terlebih popular..

Ok Najwa nak cube blockquote ...tgok kat blog Kak Balqis ade toturialnye..haha..sebenarnye..dah lame owh Najwa nak buat blockquote ni..nih nak cube lah ni..ok ar..bye²

Huhu..tak tau lah ape yg jadi..

Thursday, September 10, 2009

Update Blog Lagii

Posted by Cupcake Najwa at 10:12 PM
Reactions: 
0 comments
Hey semua...dah lame Najwa tak update blog..eceh...hmm..dulu layout Najwa lain..sekarang pun dah lain..haha..lebih terangkan..warne ho tpink and yellow...

Ok..banyak sebenarnye citer yg nak ditulis...haha...hari tu mls sikit..sebok itu ini...kemas rumah la....maklumlah..dah dekat nak raye ni...hihi...hmm..first..Najwa nak cerite pasal..pegi Sungai Lang....

Mase tu...Najwa MC tak dtg skl agama...hihi..semate nak cari kuih dan kerepek...hmm..tp tak pe lah..dah sueuh kawan Najwa pesan kat ustaz..soo..mase dah sampai kat tempat kuih tu...Najwa sempat ambik gambar kuih tu...

Tp...tak de kat dalam folder...sebab mase tu Najwa gune handphone mama....tuu lah...handphone Najwa rosak..hihihi....memang..ingatkan nak beli yg baru..hihi..tungu raye ni..kumpul duit raye banyak²....(duit aje)....

4 tempat Najwa and family Najwa terjah..antaranya...
-Kerepek Ros
-Kerepek House
Lagi 2 tempat Najwa tak ingat namanye...die org ni semua kaya²..sebelah kedai..belakang kilang..ambik kau...ahh...tu lah..jual kerepek ngan kuih pon boleh jadi kaya raye kan....

Najwa ingat kan balik sebelum pukul 6...tapi dah nak buke baru balik...6:45 kot...huhu...dah 3 hari Najwa tak dtg sekolah agama...geram ngan budak²nye..kalau sape² yg tau tu..tau² je lah....Hari ni hari jumaat...soo..abah Najwa balik...

And...Hari ni..Najwa tak skl pagi and ptg..tak pe...nanti suruh abah buat kan surat........ok lah..itu je yg nak ditulis..........ok..ittu je...............................................bye!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, September 6, 2009

Happy Nuzul Al-quran

Posted by Cupcake Najwa at 6:34 PM
Reactions: 
0 comments
Salam semua...Hari ni Nuzul Al-quran..soo.semua org cuti kan..ade lah jugak yg tak cuti...skl Najwa cuti sampai hari Rabu...sebab UPSR...soo..kte org direhatkan...bestnye..skl pagi sampai hari rabu...skl ptg..sampai hari selase je...ok lah tu kan..huhu..ape ni..tak de kene mengena dgn Nuzul Al-quran..OK OK..

Najwa tak tau nak ucap ape lah ...soo...ni jelah yg Najwa nak bagi..scrool ke bawah..

--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------

nuzul al-quran Pictures, Images and Photos

HAPPY NUZUL AL-QURAN FOR UMAT ISLAM

ok...sampai di sini saja...bye bye

Award & Tag dari Kak Wawa

Posted by Cupcake Najwa at 6:17 PM
Reactions: 
1 comments


TAG :

: siapakah kawan baik anda ?

Fatin,Irna,Liesya,Alisa & everyone

: anda syang tak pada mereka ?

Sayang sebagai kawan..

: apa yang BEST kawan dengan mereka ?

Die org sporting..

: pernah tak gaduh dengan kawan baik anda ?

Pernah pastu kawan balik..

: pernah tak kawan anda sakit kan hati anda ?

Pernah ke tak..ntah lah..tak tua..

: pernah tak anda membenci rakan anda sendiri ?

Dulu..sekarang tak..

: anda pernah tak mengumpat kawan anda sendiri ?

Hmmm..musuh pernah lah..


Ok dah siap menjawab kesemua tag tu..ape pon..thanks Kak Wawa..

Thursday, September 3, 2009

Update..update..!!

Posted by Cupcake Najwa at 3:33 AM
Reactions: 
0 comments
Hey semua..lame Najwa tak update blog kan..huhu..kene denda lah...hehe...sekarang..tgah ramai yg update blog kan...soo..Najwa pun update lah skali...haha...banyak yg nak diceritakan...cume..tak de mase lah......

Soo...sekarang ade mase..tgah ye ye nak update ni...hihi...haha...kalau nak edit blog atau banner kat ne..??mesti ramai yg dah tau kan...hihi..dgn bantuan Kak Balqis kan...soo..semua dah tau..dulu..tak pandai langsung...huhu...

Dulu pun Najwa tak pandai..last²,boleh plak...huhuhuhuhuhuhu..malu je..ok..kalau sape² yg blom tau nak cari banner kat mane...ade 1 je tempat yg Najwa tau..Dekat Ego-Box ade......tekan sini....
pastu cari Resources....tekan more..pastu cari Button Templates....ok.......hah..banner Najwa yg lame pun dari situ gak..

soo..sekarang..ramai jugak yg dulu tak de banner.sekaran ade banner....hehe..ok lah..tu je lah yg sempat Najwa tulis...mase cuti ni..utk hari yg pertama....ckp lah ye..update pun update ah...update kat tempat lain..hehe...ok lah bye

Award lagi...

Posted by Cupcake Najwa at 3:22 AM
Reactions: 
0 comments

Dapat award lagi lah..yahoo...dah berape lah award yg Najwa dah dpt kan..banyak tu...hihi.ok lah ..ape pown....terima kasih kak Nath..

Wednesday, September 2, 2009

Jalan²

Posted by Cupcake Najwa at 5:52 AM
Reactions: 
2 comments



Hey..dah lame tak tulis entri yg pjg²kan..hihi...mls lah...just tulis yg ringkas je...hihi..banyak keje kot...cewah...ok..ni nak tulis plak pasal hari isnin..Najwa pergi shoping...kat Jusco..The Store...huh..banyak lagi lah...tempatnye tu..ok lah..best²..banyak baju...hmm...best lah hari tu..

Mase tu gak lah Najwa sakit perut...soo..mkn ubat lah...tak puase lah...mesti kene ganti kan...best friend Najwa lagi lah..sampai 6 hari tak puase...huhu..tukar topic plak..kih3..ok ok...hmm...sekarang..Najwa nak citer mase kat Jusco Bukit Raja,Klang...huhu..dah lame sgt tak pergi sebab tulah.....

Hah..mase masuk tu..terus pergi naik tingkat 3 tak silap...soo...terus pergi tempat mainan...(hah...mcm budak²...)soo..jln² sorang²..tibe²..ternampak HK...cute+comel......Best gilaa lah mase tu..soo...ambik lah picture nye...tgok bawah..
Banyak kan...hihi..rase mcm nak beli je...tapi ta pe lah...next time.belilah...haha..hmm....ok lah...dah pjg lebar bercerite..nak pi sekolah ni..bye

Award & tag dari Kak Qillah

Posted by Cupcake Najwa at 2:10 AM
Reactions: 
3 comments


Hey..dapat award lagi lah...ni pulak dari kak qillah...thanks kak...hey..siap ade rules die..

Rules:

1:Apabila dah ambil award ni,letakkan di blog kamu.
2:Jawab tag yang disertakan.
3:Berikannya kepada 6 orang pilihan kamu.

Tag


#1 Kalau anda tiba tiba mendapat RM 100000, tiba tiba ada orang curi semua. Apa perasaan anda?
Geram !!


#2 Adakah anda sanggup menghentak kepala ke dinding sekuat-kuat hati
semata-mata untuk mendapatkan pensel kayu yang telah pendek?
hihi..ade ke patut..


#3 Senaraikan jenis-jenis orang yang kamu tidak suka.
-Orang yg penting kan diri sendiri...
-Berlagak.
-Tak hormat kawan..


#4 Apakah anda seorang yang bencikan komputer?
Tak de lah..suke ade lah..


#5 Kamu selalu terliur semasa puasa?
Tak lah sgt..tak pernah pun...


Najwa wariskan award ni kpd:

-Alisa
-Ain Fatihah
-Izzah
-Nabilah
-Farahanie
-Fatin


Novel yg Najwa ade..

Posted by Cupcake Najwa at 12:19 AM
Reactions: 
4 comments
http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/AMNY1cover%20web.jpg&w=250&q=100

http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/AMNY2coverweb.jpg&w=250&q=100

http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/Harta2-outlineweb.jpg&w=250&q=100

http://pts.com.my/script/phpthumb/phpThumb.php?src=/images/uploads/books/coklat_dia.JPG&w=250&q=100

http://2.bp.blogspot.com/_TV4M-iFcckM/SiOjYgea0dI/AAAAAAAAASg/35UK7oDTUz0/s320/sk.jpg

Ni je lah novel yg Najwa ade buat mase ni..cewah..maknenye..tahun depan...mesti ade 10...hihi..saje je nak tulis pasal n...ok lah..bye

Tuesday, September 1, 2009

Erra & Engku Aleesya Di Suria FM

Posted by Cupcake Najwa at 3:25 AM
Reactions: 
2 comments





























































Dah tgok dah..hihi..comel kan...ok lah bye²

Click untuk nampak lebih jelas ye..