Monday, August 31, 2009

Merdeka!!

http://1.bp.blogspot.com/_mwxIR0S2eZw/SoEUTUUMHiI/AAAAAAAAAMg/Fys9YR9LzWU/s400/1_malaysia.jpg


Hey...Merdeka lah wey...yahoo....bestnye..soo..kat sini Najwa nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-52.!!!!!!!!!

Award & Tag dari Kak Shuhanna



1. Siapakah teman istimewa korang?

Fatin...Izzah Atirah..Syakirah..& everyone

2. Apakah prinsip hidup yg korang pegang?

Tak tau lah..

3. Adakah korang marah sekiranya ada org mengutuk

blog kesayangan korang??

Hmm..kadang²..

4. Senarai 4 orang yg hendak korang bagi n tag awrd nie?

-Fatin

-Alisa

-Ain

-Kak Anis

5. Beri sedikit komen tentang award ini :

Cute sgt..sebab ade cupcake..

Sunday, August 30, 2009

Cerita hari Ahad!!

Hey..ni ade citer..tadi Najwa pegi shopping...beli baju raye...hihi..Najwa ade dapat satu jubah tau..abah yg belikan..harge jubah tu RM49.90..hihi..abah kate dtg The Store beli baju raye je..sebab tu lah Najwa mintak...selame ni..tak boleh tau..mahal lah...tak de bajet...hihi..

Ok..barang yg Najwa beli ialah :

-Baju jubah warne ungu..
-Teddy Bear...cute gilaa..

Hah..2 je barang yg Najwa sempat beli...ade jualan murah tadi..pasal tu lah pegi...tadi Najwa ade nampak..Microfon HK...cute gilaa...ingatkan nak beli...tak jadi...sebab dah beli Teddy Bear tu...haha...tak sempat nak mabik gambar HK tu..sebab mama suruh cepat..Hmm...lagi satu..insya-Allah..Najwa beli handphone baru...hihi...saje je nak tulis...

Tukar topic..

Hah..semalam...saudara Najwa dtg rumah Najwa.tidur rumah Najwa..dari KL...Taman Desa Tasik..perumahan polis tu...hihi..hmm..yg sorang tu dah form 2...tinggi orgnye...ramai lah jugak GF die tu...kelilin pinggang....lagi satu..adiknye....die darjah 6....ok lah..best ngan die ni..kte org ni geng lah konon..kalau nak buat ape²..main ke.mesti ngan die...

Lagi satu...adiknye..da lah tembam...comel plak tu..huhuhuhu....cute sgt,oke..mase tu...dah nak bukak puase...soo,semua berkumpul kat meja mkn....hihi..tak muat..ramai sgt.hahahahaha....oke oke...hmmm..mase tu ade banyak lauk yg dibelinye...masak itulah..beli itulah...macm² ade...hihi

Dah tu..semua duk kat depan TV..tgok lah ape citer yg best,kat bawah..mak²...ayah² sume tgok berite..kteorg kat atas..tgok cartoon...best...pastu...Along pegi tgok cite ape ntah...DVD lah...tgok sorang²,pastu kte ngan angah bukak komputer...tgok Habbo..pastu..dapat 1 panggilan tau..dari . . . . . . . . . . . . . (nama dirahsiakan)telefon along..senyum² nampaknye....

Pastu...mule masuk tidur...kteorg bukak TV kejap..tgok Astro Ceria...Pastu..tertidur kejap...nak tau..pukul 1 pagi..along kejut kan.ingatkan dah sahur...apelah...tgh nyenyak tidur....ish...menyebok btullah...suruh ambik kan bende ape ntah..tak dengar..soo...tak lyn lah...pastu..die dah baring tu..die kate tak ngantuk..

Soo..pegi tgok DVD lagi..ish ish ish ish...bergayut ah..tgok TV sambil SMS....haahahahaha....hmm...dah pukul 10 lenih..die org balik....haha...aman dunia Najwa tak de die org tu...

hmm..ok lah..dah penat tgn menaip ni..huhuhu...nak pi minum jap ye..ok lah bye²...

Friday, August 28, 2009

Award & Tag..

Helo..ni ade award untuk followers Najwa je.cam ne???cantik tak??cewah.....hmm...sebenarnye ini untuk semua yg telah lawat blog Najwa ni...sila ambil..jgn malu ye...

Ni ade tag nye sekali...



Tag..

-Ape yg korang selalu buat mase cuti??
-Blog sape yg korang selalu lawat..???
-Sape kawan baik korang di blogger??
-Korang suka dengar lagu ape???
-Cantik tak award ni??
-Bagi 3 comment pasal award ni...

ok lah..tu je lah..hmm..ni lah award yg pertama sekali Najwa buat..hihi.. ;p..

Award & tag dari Kak Tyka



Tag
1.Siapakah kawan yang pertama sekali ketika anda buat blog ini??
Alisa..
2.Siapakah orang yang pertama sekali yang memberi anda award
Nabilah kot....

3.Siapakah orang yang terakhir yang membuat anda nangis
Adik saye...

4.Apabila kamu berbuka puasa apa yang anda makan dahulu
Rasenye say minum dulu baru makan....

5.Bila anda sedang berangan...siapa yang selalu gangu anda
Adik saye..sape lagi kalau bukan die..

6.Lagu yang terakhir yang anda dengar
Bukan Superstar...hik3

7.Blog siapa yang terakhir anda melawat
entahlah....akak rase akak tau tak??

8.Cerita yang terakhir anda tengok
Tak ingatlah kak...

9.Novel yang paling anda gemari
Banyak...semua novels PTS One..

10.Anda hendak memberi awrd n tag ini kepade siapa
Hm..sape² je...


Ok..lah..banyak nye lah dapat award kan..ni kot yg last..hehe...ok lah bye²

Award & Tag dari Kak Abby


1. Adakah anda suka award atas nih?
Suka sangat...cute!!!

2.Catatkan reason berdasarkan soalan (1).
Sebab ade ice cream...

3.Adakah anda sentiasa menerima award & tag?
A'ah...

4.Adakah anda seorang yang agresif?
Tak kot...

5.Adakah anda menyayangi seseorang tetapi dia tidak tahu?
Ntahlah...Akak rase akak tau tak???

6.Adakah anda suka akan fashion?
Kurang pasti lah...

7.Adakah anda suka orang tiru blog anda?
Mane saye tau...


OK..dah siap dah...ok lah..TQ Kak Abby sebab bagi award yg cute ni.... ;p

Selamat malam semua..

Hai semua..selamat malam....harini..boring sangat,ntah knp???pelik btullah,asyik boring je...sekarang ni...saudare Najwa ade kat sini..dari Sunga Buaya,Banting....hehe...

Huh..tak lah boring sangat...hm...sekarang..Najwa dah download skin mozilla tu...cantik sangat...thanks Kak Fatihah...hehe..semua tasa bantuan akak....Najwa download yg warne pink...ok lah kan...

Tengah boring ni...ntah nak buat ape lah...main game lah..boleh kot..borring gilaa..lepas buke baru lah.lege sikit..hehe..ok lah...hm...banyak betullah...huhu...saje je nak penuh kan mase yg terbuang..(cewahh)... ;p....

Hmm...ok lah..bye²

Award & Tag dari Wawa

TAG :
-kenal x gambar uh apa ? kalo kenal tolong bg twu ?
Mestilahh kenal...ice cream lah...

-suke ice + cream ?
Mesti lah..

-kenapa suke ice + cream ?
Sebab sedap gilaa..

-terliur tak kalo wawa tag kn about ice + cream nieh ?
Ntah...

-pe yg special sgt ngn ice + cream nieh . ?
Sebab ais + krim....

-banyak2 ice + cream , ice + cream pe yg paling korg suke ?
Cornetto kot...

-korang rase ice + cream kt ats uh sedap x ?
Sedap gilaa..sekarang kan bulan puase...mane tak sedap ice cream tu...

-sila senaraikan 3 kwn yg anda hendak tag tentang ice + cream nieh .
Alisa
Kak Anis
Kak Fatihah..

Hm..dah selesai menjawab semua tu...ok lah..bye²...

Award dan Tag dari Fatihah Ory



Hey..ni ade award dari Kak Fatihah ..cantik sangat award ni...thanks kak...ni siap ade rules ngan tag lagi...tgok ni...

Rules:

* to all followers muslim
* post di blog
* jgn bagi kepada sesiapa kerana ini khas utk followersku ;)

Tag:
* Pendapat tentang blog saya?
Cute sangat...
* OK tak award 'Salam Ramadhan' ini?
Ok sangat...
* Tahun yang 1st time puasa penuh?
Tahun lepas..
* Makanan+minuman disukai ketika Ramadhan ini?
Ayam percik ngan air kelapa...(yummi²)
* Selalu ke Bazar Ramadhan? Ape yg wajib dibeli di sana?
Ayam percik...kiuh²...
* 1Ramadhan di tempat anda berbuka jam berapa?
7.30
* Perkara pertama dilakukan apabila mendengar azan Maghrib?
Terus duduk kat depan meja dan bace doa makan...
* Tolong mak sediakan juadah berbuka tak?
Mesti lah..tu pon kadang² je..

Ok...dah siap dah...hmm..sekali lagi..thanks Kak Fatihah...

Thursday, August 27, 2009

Sekolah pada bulan puase...

Hey semua :)

Hmm...tengok tajuk tu..pasal sekolah minggu depan...Najwa ngan Fatin akan tinggal di seklah sepanjang bulan puase ni...mesti best kan...insya-Allah Najwa akan tingal di sekolah... ;D

Ok...sekarang nak buat ape ye..???Hahh!!!Sekarang..ade org tengah buat cabinet dapur kat rumah Najwa...panjang cabinetnye....cantik..;p..Acik Musa yg tolong buat kan...Cabinet nye warne oren campur coklat...ok lah..warnenye..

Dalam bulan puasa pun boleh buatkan...Hebat..!!!hmm...nanti kalau dah siap Najwa gambarnye ok..letak kat dalam blog ok...sekarang Najwa tengah bosan...soo,nak pergi main game jap...SEE YOU NEXT TIME.....Bye²

Wednesday, August 26, 2009

Award & Tag lagi..!!!!

Tag dari Alisa..

1. anda rasa anda hawt?
- Tak !

2. upload gambar kesayangan anda.



3. kenapa anda suka gambar ini?

- hmm..no comment ;D

4. bila kali terakhir anda makan pizza?

- hmmm..tahun lepas kot..

5. apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?

- Dengar lagu

6. selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?

- Najwa..

7. tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.

- Alisa

- Izzah

- Ain

- Nabilah

- Farah

- Mihara

8. siapa no 1 bagi anda?

- Kawan Baik.. ;)

9. bagaimana pula no 3?

- Just Kawan .. ;p

10. pendapat anda bagi no 4?

- ntalah..

11. kata sesuatu kepada orang kedua?

- Just Friend

12. anda juga mungkin meminati

- Tak de...


Award dari Kak Lisa


Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?

-Balas jase Mama ngan Abah

Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?

-Terus taubat.. ;p

Kalau anda perlu terjun dari tingkat 100 untuk membuktikan cinta anda?

-Takut lah nak buat cam tu..cam org gile je...

Kalau orang kata blog awak teruk nak mampos?

-Cis...dasar mulut celupar!!

Kalau keluarga anda menentukan pasangan hidup anda?

-hmm..no comment

Kalau tiada lagi hari esok?

hmm..entah..

Kalau orang yang anda benci ada di depan anda?

-Jeling tanda benci kat budak tu..

Kalau ibubapa anda tiada esok pagi?

Mungkin pergi kerje kot :P

Kalau anda diberi lesen ntuk membunuh,siapa yang akan anda bunuh?

Musuh Najwa lah..

Kalau orang kata anda Cantik/Kacak?

Thanks!!!.. ;p

Mengenai orang yang tag kamu ini?

Dia sangat cute dan baik orgnye.!

Tag mereka yg lain?

-Farah
-Alisa
-Ain
-Nabilah
......................


Camping kat rumah kawan

Hei!! Ape khabar semua...???Hari ni Najwa ade pergi rumah kawan...bersihkan kolam yg dipenuhi oleh berudu..iehh...gelikan...tapi tak pe...nak tau citernye mcm mane...scroll ke bawah...

Okey..Hari ni Fatin dtg rumah Najwa..tapi...Najwa yg kene pergi rumah Fatin...sebenarnye..Fatin baru je balik dari berzanji...hehe...ok..pergi rumah die...tunggu sampai pukul 10:30...lame..tunggu die siap.lepastu...kene pergi ambik Nafisah...kat pondok sekolah kebangsaan...

Tengok kat sane..tak de pon....lepastu..Najwa ngan Fatin pergi lalu jln tengah...terus pergi rumah Nurul Aisyah....dah sampai....tengok kat sane ade Husnul ngan Aisyah Jaafar...cepatnye lah die org dtg...ok...5 minit kemudian...kite org mule bersihkan kolam tu...ya-Allah...banyaknye berudu...ei...geli...tapi tetap buang air yg banyak tu...

Sebelum mule...ade pasang khemah...kat tepi kolam...fuhh..hebat...dah buat tu.sambung bersihkan kolam...dah tu....tup-tup...dah tinggal separuh..semua dah haus...Fatin,Najwa nagn Afrina pergi buat air teh...mains nye lah kite org buat...sekali teguk dah habis,..hihihihi...

Okey..sambung lagi bersihkan kolam....last²..mak Nurul Aisyah dah balik...terus pergi rumah mak die...huhuhuhu...ok tu tak penting..sambung kerje...dah nak tengah hari...ayah Nurul Aisyah plak yg balik..gembire btull...

Dah tu...mak cik Nurul Aisyah dtg...suruh kite org balik kejap...kite org tak balik...pergi surau Al-Hidayah...sembahyang kat sane.pastu...pergi beli jambu RM0.50...hahahah...belanje lah die org...hihihi...dah tu...pergi lepak kat pondok kat tmn nakhoda...best jugak lah...dah tu..balik rumah Nurul Aisyah...

Hmm...kate die org...mak die org tak kasih...mandi dlm kolam...lebih baik ulangkaji....ok dah tu...terpakse jugak ulang kaji...nasib baik bawak buku....hahahaha...lepastu...buat lah dengan baik nye..oke....Najwa kene buat folio...tak siap lagi...

Next,kite org semua main nyorok²...hehe..best..lame gilaa.....oke..lepastu kite org pun balik...

-Tamat-

Okey..tu je lah...ok lah..tu je....ok...lerh...bye².tu je...

Giveaway From The Accidental Fashionista

Hello!!! :p.

Tengok tajuk..ade giveaway from The Accidental Fashionista...huhuhu..Najwa tak pernah dapat giveaway....ahahaha...lawakkan....apelah...kalau berminat sila layari The Accidental Fashionista
ok...mesti semua para gadis akan meminatinya...nak tau hadiahnya tak??
ini lah hadiahnya....



VICTORIA’S SECRET BE SWEET BEAUTY RUSH LIP GLOSS SET
Cherry Bomb, Strawberry Fizz and Sugar Rush

Cantik sangat!!!Cute sangat!!!nak tau tak rules die...ni lah..

RULES:
1) This contest is open to everyone, anywhere around the world.
2) This contest starts today, Saturday, August 1, 2009 to Friday, August 14, 2009.
3) Multiple posts are allowed on single or multiple blogs, as long as you leave the right post links. The more posts you write, the more chances you’ll get to win!
4) The winner will be picked using random.org.
5) The winner will be announced on Saturday, August 15, 2009 (Malaysian time, +8 GMT).
6) Contestants must link back to The Accidental Fashionista and have the giveaway badge on blog post/blog.
7) Please DO NOT COPY my post as part of your text, except for the rules. Otherwise, you will be disqualified.


This is the badge:



okey..sekarang semua dah tau rules die....pastu nak baut ape????okey cam ni...dah post entri tentang ini, pergi balik ke The Accidental Fashionista dan link post korang seperti tertulis dalam rules di atas.Itu saja yang perlu dibuat...hahahah...Mudahkan???Najwa sendiri belum buat..hihihihi..hmm...ok lah sampai situ jew entri kali ni...Najwa harap Najwa akan menang.....doa kan Najwa ye....

Award & Tag dari Kak Anis

Helo! :)

ni ade award dari Kak Anis..Cute Sangat!!!Thanks kak!!!



Ni ade tagnye gak...

*Letak award ni kat blog anda

Dah..

*Komen anda tentang award ni?

Cute sangat..!!

*Sentiasa mengenang award ni

Sudah tentu..

*Nama samaran anda?

Ainur/Najwa

*Makanan kegemaran?

Chicken Chop

*Minuman kegemaran?

Laici juice

*Binatang kesayangan?

Arnab & Kucing

*Binatang yang dirasakan geli?

Ulat,lipan,kala jengking & ular

*Permainan yang paling mencabar dan sebab2 permainan tu mencabar?

Bowlingg...sebab..bola tu da lah berat..susah nak angkat..

*Bagi tag n award ni dekat 7 orang dan bagi sebabnye kenape anda bagi kat orang tu

Alisa

Izzah

Ain Fatihah

Fatin Nasuha

Dj Farahanie

Nabilah Aziz

Ahza

Sebab..die org kawan kat blogger ni....

Ahhh..ni lah..dah siap pun...ok lah...nak pegi blah...ok nanti sambung ye...bye²..

Award & Tag dari Nabilah!!

Hello...
yeah²...dapat award... CANTIK + CUTE..memang cantik lah......thanks Nabilah..





Tag

1.Adakah Anda Comel?
boleh la.. ;p

2.Adakah Anda Baik?
baik ..cewah :D

3.Adakah Anda Rock?
tak pun..tak minat..

4.Adakah Anda Pembodek?
boleh la...kadang²

5.Adakah Anda Cantik?
tak tau...

6.Adakah Anda Jiwang?
takkk

7.Adakah Anda Bijak?
bijak di sekolah agama saje

berikan kepada 5 orang yang rapat dengan kamu!

Alisa

Ain Fatihah

Izzah

Kak Anis Farzana

Dj Farahanie


Hmm..dah siap pun...terima kasih Nabilah :p...Sebab bagi award yg comei gilaa ni..

Hari Persaraan Ustazah Mazainon

Helo...tengok tajukk pun dah tahu yg hari ni hari persaraan Ustazah Mazainon...mase buat tu..kite org kat sekolah agama..pastu terpakse pergi sekolah kebangsaan plak..sampai je..kena buat barisan..siap ade pelamin lagi...warne biru...cantik...

Dah tu...Ustazah Mazainon pun dtg...pakai baju warne ungu .....pastu cikgu² pun ambik gambar lah itu lah..ini lah...yang kat atas pentas tu siap makeup...pakai mahkota lagi tu..mahal nye...pastu ...mule lah..upacarenye...fuh..Hebat..!!!

Pastu...Adlina ngan Miza buat perembahan...lawak lah...die org berdue berlakun..suarenye..maiming...yang suare mak.suare Teacher Hayati..yang anak suare Farah Fisya...sepadan..Hebat!!!pasal Ustazah mase kicik² dulu..best sangat...

Pastu..Mifzal plak buat persembahan...nyanyi lagu nasyid ngan kawan² die....best lah jugak...Ustazah ketawe....best lah...umm..lagi..mulelah..upacara mebagi hadiah..mule² Tahun 1..Tahun 2..Tahun 3..Tahun 4(speacial)..Tahun 5..Tahun 6...pastu hadiah yang istimewa daripada kelas 4 Arif...fuhhh..bangga semua budak² 4 Arif..

Dah tu..kite org semua kena..beratur kat tepi..pastu sambut ustazah...lawak gile..sampai baling² pae ntah...mase tu semua dah panat..soo,duduk²lah dulu relax....last² Cikgu dtg..bawak rotan buluh tu...gilaa lah...besar buluh tu sebesar ibu jari org dewase..

umm..menyesal lah tak bawak camera...uhh...nak letak kat sini...tapi tak kesampaian lah...menyesal gila...

Tapi hari ni hari yang bermakne buat kite org...sebab ustazah dah pindah sekolah dah 8 kali termasuk sekolah kite org...uhhh..ade Biografi pasal ustazah...ustazah org sijangkang rupenye....
ramai jgak lah yg nangis...tak tau plak ustazah ade anak yg mengajar kat sini..Ustazah Hami Bazilah...uhh..menangis ustazah(anaknye).

Ok lah,,tadi kite org..(Alisa,Ainur & Fatihah)cadang nak tulis dlm blog masing²..soo,tengok lah..doe org punye blog nnti....Ok lah dah la ni..mls...ok lah bye²

Hari yang paling best!!!

Hello...hari ni terlah tertulis hari yang paling best dalam hidup Ainur..tapi ae lah yang lain..ni hari ni punye cerite..

Hari ni dengan hari sabtu minggu lepas..memang best gila...hari tu(sabtu)..pergi jalan²...tengah jalan² tu banyak kali terjumpa (ehem²)..ishishishish....tapi bukan sebab tu je..lagi..dari pukul 2:00 ptg kot...sampai pukul 5:30 ptg.....fuh..lamekan..kte org jalan²..mule² sekali..Ainur pergi rumah Syida..kat situ ade Aisyah Najihah...kite org pun jalan² lah...last²..pergi plak rumah kite....kecoh..lah..Aisyah Najihah bawak laptop..soo,boleh main game...kat laptop tu tak de internet..borring gile.......bukak komputer kite...masalah pulak ngan komputer ni...lembab btullah..

Last² pergi plak rumah Fatin..kat sane ade Fadilah...best lah..sembang..masuk rumah..pastu pergi jalan²...mase nak jalan tu..basikal kit plak buat hal...tercabut die punye pengayuhnye...fuh..habis...lantaklah..sorong pun sorong lah..nasib baik Fatin tu baik hati sikit hari ni...die yang sorong..balik rumah kite...dah banyak bersembang...sempat lagi bukak YM...Fatin yang punye...banyak...tak de pun e-mail yang dihantar...

Hari ni plak..pergi rumah Nurul Aisyah...pergi ngan Fatin jugak....best....mule²..pergi rumah NA..(Nurul Aisyah)...tak de plak kat rumah...pergi rumah Nisa..nasib baik ade....pastu Husnul plak yang dtg...soo..gerak lah pergi rumah NA..Husnul kate namak kereta die baru masuk...ape lag..kite org tak buang mase lah...pergi jugak..ade pun...die kate pergi keluar makan kejap...

Main² sampai pukul 3:49 kot...main bola beracun..pastu main nyorok² plak...last² keluar tengok budak lelaki main layang²...kat situ ade abg Aiman J..huuhhhhuhh..lantaklah..bedalje..pastu die plak yang dtg...menyebok btullah..kite org pun main layang² sekali...lawaklah..die main macam org gile...hahahahah..sorry kutuk...jangan marah ye.......tapi kite org main lagilah..terok..die pun same..2 kali 5 je..kite prg..same...

Ok lah nak bla..dah la u
tu...nak tutp..ok lah babai...bye²

Pengakap kena buat kawat tadi..

Hello dan selamat malam..
ape khabar..kite sihat..huhhh..tadi kan kite ade gerko kat sekolah kebangsaan...mule² agak best...last²..uhh..borring gile....first..kena buat kumpulan..cikgu yang uruskan...kena ikut lah kan..pastu..minggu lepas..ingat kan nak buat roti lilit..last² tak jadi..sebab cikgu yang suruh bawak semua tu tak de..cikgu² tu pergi Jugra pasal ade olahraga..huhh..semua murid dah bawak buluh,kayu api & lain²..benci 3x...

Pastu dah lame cakap²..cikgu pun menjeri like orang baru jer balik latihan tetera..fuh...kite dah lah orang last...tak clear..walaupun cikgu menjerit separuh pengsan kat depan nun jauh kat sane..cikgu suruh bangun..pastu tanye..tau tak kawad pengakap???..kite org tak ingat lah..yang jawab 2,3 org je...terutama sekali murid tahun 4..tahun ni tak pernah lagi berlatih kawad..tahu lepas ade lah...

Pusing sini..pusing sane...huhhh..penat...pandang sane ade PBSM(Persatuan Bulan Sabit Merah)
pandang sinun ade plak lah Kadet Remaja lah plak...ade kawan lewlaki maru PBSM...die ngan geng² die kena lari satu padang..katenye..sebab tak buat kerja yang dibagikan...org lain yang tak buat...geng yang kena..hhhhhaaaaaaahhh...tu lah....hmm,...tak caw duluh.....soo..j=rajin² lah buat kerja yg diberikan..oleh guru....

Oke lar...babai and see you next time...!!! :p

Pagi² yang nyaman

Hello...selamat pagi..Ainur hari ni tak sekolah lagi..sebab sakit perut...semalam pun tak sekolah petang..hari ni pagi plak...uh...seksanya lah...tapi abah kasi bukak intenet...so..tulis lah ape² yang nak ditulis...tadi Ainur cari bunga..kat Google..banyak...ade 6..tak lah banyak sangat...

Tu untuk Kemahiran Hidup...cikgu suruh buat..memang kat sekolah sekarang demam buku scrap....kelas Arif,Bistari,Pintar & dan lain²...Ainur kelas Arif...kelas pertama...so cikgunye pun garang²...huh...ok lah..tengah menahan rasa sakit perut yang berpanjangan...hhuh..menyesal..entah kemana...tak tau makan ape semalam...

Tapi..malam tadi ade beli mesin basuh yang baru..jenama Haier...harganye..tak tau lah...pastu malam²..ade orang dtg nak ukur dapur...fuhh...nak buat dapur baru..nak makeover....yeah...

Oklah..yer..nak bla dah..cukup lah ye..bye²

Buah² dari Johor....

Hay...ape khabar semua...Ainur nak cerite ni..hari sabtu yang lepas..abah Ainur pergi Johor.ambik buah..Banyak buah..antaranya yang abah ambik ialah durian & manggis..fuhh..rugi Ainur tak ikut..sebab hari tu ade kem bistari solat..saudara Ainur yang sorang tu ponteng lah plak..tak adillah kalau macam tu...

Tapi..nenek yang empunye dusun tu..gile kaya..sorang² plak tu nak uruskan dusun yang besar gila gila tu..fuhh ade handphone...tua² pun ade handphone..motorola ke sony ericson entah..tapi memang kaya gila..

Huhh..kate die orang..(saudara Ainur lah tu)..jalannye...turun naik turun naik...tu ade yang sampai pening kelapa..muntah lah..(ade ke??)hik3..tu lah yang membuat kan kite orang yang tak ikut ni...tak lah menyesal sangat hahahhahahhah....

Banyak sangat..baru je sampai hari sabtu dah habis hari isnin..bayangkan..2 bakul besar boleh habis dalam 2 hari..dihabiskan oleh 5 orang..hik..pelik bin ajaib betullah..hahahhahhaha..yang paling banyak makam dah tentulah saye..cewah...makan manggis paling banyak...dah la lame tak makan pastu sedap plak tu...huhuhhhh..kate die orang lagi...abah & pakcik Ainur kemalangan..

mule²..citer nye macam ni..dalam perjalannan nak balik tu... si pakcik kat depan,yang si abah plak kat belangkang...ade simpang yang tak nampak lah..pakcik tibe² plak break..si abah ingat break perlahan-lahan..ni tak..break mengejut..tu lah si abah terus langgar pokok...

Kes yang kedua plak..ni memang btul² punye citer..ade lagi sempang yang tak nampak..tu pakcik tak sempat break...si abah kat belakang tercengan..sebab ade motor dari simpang tu tibe² muncul..entah dari mane..tu..motortu terlanggar lah skirt kereta pakcik..huhh..body motor tu habis hancur..orang nye plak terguling-guling...makcik ingatkan dah mati orang tadi tu...abah pun pecut lah..sbab nak pergi kerja...

Dah,pakcik kena bayar RM50.00 kat orang tadi tu...ahahhahahah..lawaklan...langgar pokok pastu langgar orang plak..tu lah kisah nye..nti Ainur cerita lagi ye...

Bye²...see you next time...!!!!

Sekolah Sri Bangsar

Hmm...dah tahu kan pasal Sekolah Sri Bangsar ni...ahh..hari ni saje lah bukak..mane tahu ade mesej..uhh..betul..ade 5 mesej....tulah..kena balas kan...uhh..ni Ainur nak tunjuk lagu nye...ni ah...


Kami pelajar,
Sekolah Sri Bangsar,
Kami berikrar,

Amal bakti,
Penuh dedikasi,
Mencapai cita murni,

Usaha terus usaha,
Jasa
guru tak dilupa,

Kami putera puteri,
Teguh jati diri,
Mutiara pertiwi.


Hmm..best kan...nak dengar pergi Tekan
Sini
...ok lah..hAHH..ni Ainur ade bukak pasal ape ntah..tak tau pun saje lah...hahahha..sorry²..terlebih plak ketawanya....hik²..bye

Ceritaku,,,

Hello,

ahh..ni plak cerite kawan lelaki..namanye rahsia lah..handsome tu handsome lah jugak..cuma tak boleh control diri..nak bagi org tu lah ni lah..cakap je lah kan..so..die ade geng..bukan geng..tapi..kawan dan name die org same..kalau sape yang kenal..uhh..tahu lah kan..bukan nak ape..cume nak kawan..yang die plak yang lebih-lebih..is..hantar tu lah..geli kite...

huh..kalau die bace tentu malu punye lah ..sape yang empunya diri. kate nye..suke kite.hahahhaaa...huhuhhh..handsome tu handsome lah jugak..lawannyer..huhuhuhuhhh

Nak kate pondan tak lah..kasihan die..kecik hati kan...so tak lah..play boy..hik3..kalau die bace ni..tak yah lah nak marah ye..kite org gelar die GAY...tak lah..die tu suke sangat pluk budak lelaki..hik3 okey lahh...nak pergi tutup ni..nak offline..bye

Danish

Ni..nak cakap pasal adek kite..Danish..nak tengok gambarnye..jam.nak download dulu..eh dah ade..oke lah nah..tengok ni..

Comel tak..???uhh..sombong..tak nak pandang camera...ish
Tu lah gambarnye..ni gambar mase dalam kereta...uh..ok..nti kite masukkan yang lain lah..bye

Bosan!!!

Hmm..Bosan laa..kat sekolah tadi main game tapi tak best pon..hmm..ingatkan nak ulang kaji tapi ustazah suruh fokus kat game tu..apelah..mule-mule kene tulis name glamor kat kertas kecik..pastu ustazah cabut..kalau yang kena..die kena eja perkataan yang ustazah akan sebut..
HUH!..nasib baiklah nama Ainur tak disebut..syukur..kat sekolah pagi pulak..ade kerja..semua ade gang..kena tunjuk ape yang kita buat atas kertas tu..hmm...ok lah..nak pergi makan mlm..bye

About Me



Assalamualaikum..Nama Saya Ainur Najwa bt Rozaidi.Boleh panggil Ainur..umur 10 tahun(masih kecik lagi)..sekolah kat SKKB and SRAKB..memang suka bukak internet..sbb dah biase..

Suka sangat makan chicken chop(yummi..)dengan stick(sedap..!!).hik3..
Ainur ade handphone nokia 6230..umm..oke larh kan..

Hmm..anak pertama daripada 3 orang adik-beradik...anak sulung lah tu.kat sekolah ade kawan namanye Izzah Atirah,Irna,Liesya dan banyak lagi..die orang kawan baik Ainur..selain melayari internet.Ainur suka kumpul barang-barang More Girl..beg die..semue nye lah..

Ade kucing namanye Sasya..comei sangat....idola Ainur sudah tentu Nabi Muhammad S.A.W..lagi lagi..minat Hannah Montannah dan Ain Maisarah..ade 4 novel je..Aku Mahu Ke New York 1 & 2., Harta Itu Aku Punyaand Aku,Dia dan Coklat..hmm..next week..nak beli Hai Suria kot...hmm..

Suke warne putih & hot pink..cantik lah warne tu...sebab bagi name blog ni Cupcake Najwa..hmm..nak tunjuk yang saye suka cupcake..hik3..huh..oke lerh..dah lah ye tu je yang boleh tulis karang tak muat nak tulis agi...um..ok lah...nti Ainur tulis ye..ahh.jangan lupe comment & follow kite tau...um..babai..

Best Dapat buat Blog yang cantik..terima kasih sebab lawat blog Ainur ni..Thanks

Monday, August 31, 2009

Merdeka!!

Posted by Cupcake Najwa at 5:25 AM
Reactions: 
0 comments
http://1.bp.blogspot.com/_mwxIR0S2eZw/SoEUTUUMHiI/AAAAAAAAAMg/Fys9YR9LzWU/s400/1_malaysia.jpg


Hey...Merdeka lah wey...yahoo....bestnye..soo..kat sini Najwa nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-52.!!!!!!!!!

Award & Tag dari Kak Shuhanna

Posted by Cupcake Najwa at 12:17 AM
Reactions: 
0 comments


1. Siapakah teman istimewa korang?

Fatin...Izzah Atirah..Syakirah..& everyone

2. Apakah prinsip hidup yg korang pegang?

Tak tau lah..

3. Adakah korang marah sekiranya ada org mengutuk

blog kesayangan korang??

Hmm..kadang²..

4. Senarai 4 orang yg hendak korang bagi n tag awrd nie?

-Fatin

-Alisa

-Ain

-Kak Anis

5. Beri sedikit komen tentang award ini :

Cute sgt..sebab ade cupcake..

Sunday, August 30, 2009

Cerita hari Ahad!!

Posted by Cupcake Najwa at 5:59 AM
Reactions: 
0 comments
Hey..ni ade citer..tadi Najwa pegi shopping...beli baju raye...hihi..Najwa ade dapat satu jubah tau..abah yg belikan..harge jubah tu RM49.90..hihi..abah kate dtg The Store beli baju raye je..sebab tu lah Najwa mintak...selame ni..tak boleh tau..mahal lah...tak de bajet...hihi..

Ok..barang yg Najwa beli ialah :

-Baju jubah warne ungu..
-Teddy Bear...cute gilaa..

Hah..2 je barang yg Najwa sempat beli...ade jualan murah tadi..pasal tu lah pegi...tadi Najwa ade nampak..Microfon HK...cute gilaa...ingatkan nak beli...tak jadi...sebab dah beli Teddy Bear tu...haha...tak sempat nak mabik gambar HK tu..sebab mama suruh cepat..Hmm...lagi satu..insya-Allah..Najwa beli handphone baru...hihi...saje je nak tulis...

Tukar topic..

Hah..semalam...saudara Najwa dtg rumah Najwa.tidur rumah Najwa..dari KL...Taman Desa Tasik..perumahan polis tu...hihi..hmm..yg sorang tu dah form 2...tinggi orgnye...ramai lah jugak GF die tu...kelilin pinggang....lagi satu..adiknye....die darjah 6....ok lah..best ngan die ni..kte org ni geng lah konon..kalau nak buat ape²..main ke.mesti ngan die...

Lagi satu...adiknye..da lah tembam...comel plak tu..huhuhuhu....cute sgt,oke..mase tu...dah nak bukak puase...soo,semua berkumpul kat meja mkn....hihi..tak muat..ramai sgt.hahahahaha....oke oke...hmmm..mase tu ade banyak lauk yg dibelinye...masak itulah..beli itulah...macm² ade...hihi

Dah tu..semua duk kat depan TV..tgok lah ape citer yg best,kat bawah..mak²...ayah² sume tgok berite..kteorg kat atas..tgok cartoon...best...pastu...Along pegi tgok cite ape ntah...DVD lah...tgok sorang²,pastu kte ngan angah bukak komputer...tgok Habbo..pastu..dapat 1 panggilan tau..dari . . . . . . . . . . . . . (nama dirahsiakan)telefon along..senyum² nampaknye....

Pastu...mule masuk tidur...kteorg bukak TV kejap..tgok Astro Ceria...Pastu..tertidur kejap...nak tau..pukul 1 pagi..along kejut kan.ingatkan dah sahur...apelah...tgh nyenyak tidur....ish...menyebok btullah...suruh ambik kan bende ape ntah..tak dengar..soo...tak lyn lah...pastu..die dah baring tu..die kate tak ngantuk..

Soo..pegi tgok DVD lagi..ish ish ish ish...bergayut ah..tgok TV sambil SMS....haahahahaha....hmm...dah pukul 10 lenih..die org balik....haha...aman dunia Najwa tak de die org tu...

hmm..ok lah..dah penat tgn menaip ni..huhuhu...nak pi minum jap ye..ok lah bye²...

Friday, August 28, 2009

Award & Tag..

Posted by Cupcake Najwa at 7:39 PM
Reactions: 
7 comments
Helo..ni ade award untuk followers Najwa je.cam ne???cantik tak??cewah.....hmm...sebenarnye ini untuk semua yg telah lawat blog Najwa ni...sila ambil..jgn malu ye...

Ni ade tag nye sekali...



Tag..

-Ape yg korang selalu buat mase cuti??
-Blog sape yg korang selalu lawat..???
-Sape kawan baik korang di blogger??
-Korang suka dengar lagu ape???
-Cantik tak award ni??
-Bagi 3 comment pasal award ni...

ok lah..tu je lah..hmm..ni lah award yg pertama sekali Najwa buat..hihi.. ;p..

Award & tag dari Kak Tyka

Posted by Cupcake Najwa at 6:43 PM
Reactions: 
0 comments


Tag
1.Siapakah kawan yang pertama sekali ketika anda buat blog ini??
Alisa..
2.Siapakah orang yang pertama sekali yang memberi anda award
Nabilah kot....

3.Siapakah orang yang terakhir yang membuat anda nangis
Adik saye...

4.Apabila kamu berbuka puasa apa yang anda makan dahulu
Rasenye say minum dulu baru makan....

5.Bila anda sedang berangan...siapa yang selalu gangu anda
Adik saye..sape lagi kalau bukan die..

6.Lagu yang terakhir yang anda dengar
Bukan Superstar...hik3

7.Blog siapa yang terakhir anda melawat
entahlah....akak rase akak tau tak??

8.Cerita yang terakhir anda tengok
Tak ingatlah kak...

9.Novel yang paling anda gemari
Banyak...semua novels PTS One..

10.Anda hendak memberi awrd n tag ini kepade siapa
Hm..sape² je...


Ok..lah..banyak nye lah dapat award kan..ni kot yg last..hehe...ok lah bye²

Award & Tag dari Kak Abby

Posted by Cupcake Najwa at 6:34 PM
Reactions: 
0 comments

1. Adakah anda suka award atas nih?
Suka sangat...cute!!!

2.Catatkan reason berdasarkan soalan (1).
Sebab ade ice cream...

3.Adakah anda sentiasa menerima award & tag?
A'ah...

4.Adakah anda seorang yang agresif?
Tak kot...

5.Adakah anda menyayangi seseorang tetapi dia tidak tahu?
Ntahlah...Akak rase akak tau tak???

6.Adakah anda suka akan fashion?
Kurang pasti lah...

7.Adakah anda suka orang tiru blog anda?
Mane saye tau...


OK..dah siap dah...ok lah..TQ Kak Abby sebab bagi award yg cute ni.... ;p

Selamat malam semua..

Posted by Cupcake Najwa at 5:05 AM
Reactions: 
4 comments
Hai semua..selamat malam....harini..boring sangat,ntah knp???pelik btullah,asyik boring je...sekarang ni...saudare Najwa ade kat sini..dari Sunga Buaya,Banting....hehe...

Huh..tak lah boring sangat...hm...sekarang..Najwa dah download skin mozilla tu...cantik sangat...thanks Kak Fatihah...hehe..semua tasa bantuan akak....Najwa download yg warne pink...ok lah kan...

Tengah boring ni...ntah nak buat ape lah...main game lah..boleh kot..borring gilaa..lepas buke baru lah.lege sikit..hehe..ok lah...hm...banyak betullah...huhu...saje je nak penuh kan mase yg terbuang..(cewahh)... ;p....

Hmm...ok lah..bye²

Award & Tag dari Wawa

Posted by Cupcake Najwa at 3:12 AM
Reactions: 
3 comments
TAG :
-kenal x gambar uh apa ? kalo kenal tolong bg twu ?
Mestilahh kenal...ice cream lah...

-suke ice + cream ?
Mesti lah..

-kenapa suke ice + cream ?
Sebab sedap gilaa..

-terliur tak kalo wawa tag kn about ice + cream nieh ?
Ntah...

-pe yg special sgt ngn ice + cream nieh . ?
Sebab ais + krim....

-banyak2 ice + cream , ice + cream pe yg paling korg suke ?
Cornetto kot...

-korang rase ice + cream kt ats uh sedap x ?
Sedap gilaa..sekarang kan bulan puase...mane tak sedap ice cream tu...

-sila senaraikan 3 kwn yg anda hendak tag tentang ice + cream nieh .
Alisa
Kak Anis
Kak Fatihah..

Hm..dah selesai menjawab semua tu...ok lah..bye²...

Award dan Tag dari Fatihah Ory

Posted by Cupcake Najwa at 3:04 AM
Reactions: 
0 comments


Hey..ni ade award dari Kak Fatihah ..cantik sangat award ni...thanks kak...ni siap ade rules ngan tag lagi...tgok ni...

Rules:

* to all followers muslim
* post di blog
* jgn bagi kepada sesiapa kerana ini khas utk followersku ;)

Tag:
* Pendapat tentang blog saya?
Cute sangat...
* OK tak award 'Salam Ramadhan' ini?
Ok sangat...
* Tahun yang 1st time puasa penuh?
Tahun lepas..
* Makanan+minuman disukai ketika Ramadhan ini?
Ayam percik ngan air kelapa...(yummi²)
* Selalu ke Bazar Ramadhan? Ape yg wajib dibeli di sana?
Ayam percik...kiuh²...
* 1Ramadhan di tempat anda berbuka jam berapa?
7.30
* Perkara pertama dilakukan apabila mendengar azan Maghrib?
Terus duduk kat depan meja dan bace doa makan...
* Tolong mak sediakan juadah berbuka tak?
Mesti lah..tu pon kadang² je..

Ok...dah siap dah...hmm..sekali lagi..thanks Kak Fatihah...

Thursday, August 27, 2009

Sekolah pada bulan puase...

Posted by Cupcake Najwa at 5:40 PM
Reactions: 
6 comments
Hey semua :)

Hmm...tengok tajuk tu..pasal sekolah minggu depan...Najwa ngan Fatin akan tinggal di seklah sepanjang bulan puase ni...mesti best kan...insya-Allah Najwa akan tingal di sekolah... ;D

Ok...sekarang nak buat ape ye..???Hahh!!!Sekarang..ade org tengah buat cabinet dapur kat rumah Najwa...panjang cabinetnye....cantik..;p..Acik Musa yg tolong buat kan...Cabinet nye warne oren campur coklat...ok lah..warnenye..

Dalam bulan puasa pun boleh buatkan...Hebat..!!!hmm...nanti kalau dah siap Najwa gambarnye ok..letak kat dalam blog ok...sekarang Najwa tengah bosan...soo,nak pergi main game jap...SEE YOU NEXT TIME.....Bye²

Wednesday, August 26, 2009

Award & Tag lagi..!!!!

Posted by Cupcake Najwa at 8:42 PM
Reactions: 
0 comments
Tag dari Alisa..

1. anda rasa anda hawt?
- Tak !

2. upload gambar kesayangan anda.



3. kenapa anda suka gambar ini?

- hmm..no comment ;D

4. bila kali terakhir anda makan pizza?

- hmmm..tahun lepas kot..

5. apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?

- Dengar lagu

6. selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?

- Najwa..

7. tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.

- Alisa

- Izzah

- Ain

- Nabilah

- Farah

- Mihara

8. siapa no 1 bagi anda?

- Kawan Baik.. ;)

9. bagaimana pula no 3?

- Just Kawan .. ;p

10. pendapat anda bagi no 4?

- ntalah..

11. kata sesuatu kepada orang kedua?

- Just Friend

12. anda juga mungkin meminati

- Tak de...


Award dari Kak Lisa


Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?

-Balas jase Mama ngan Abah

Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?

-Terus taubat.. ;p

Kalau anda perlu terjun dari tingkat 100 untuk membuktikan cinta anda?

-Takut lah nak buat cam tu..cam org gile je...

Kalau orang kata blog awak teruk nak mampos?

-Cis...dasar mulut celupar!!

Kalau keluarga anda menentukan pasangan hidup anda?

-hmm..no comment

Kalau tiada lagi hari esok?

hmm..entah..

Kalau orang yang anda benci ada di depan anda?

-Jeling tanda benci kat budak tu..

Kalau ibubapa anda tiada esok pagi?

Mungkin pergi kerje kot :P

Kalau anda diberi lesen ntuk membunuh,siapa yang akan anda bunuh?

Musuh Najwa lah..

Kalau orang kata anda Cantik/Kacak?

Thanks!!!.. ;p

Mengenai orang yang tag kamu ini?

Dia sangat cute dan baik orgnye.!

Tag mereka yg lain?

-Farah
-Alisa
-Ain
-Nabilah
......................


Camping kat rumah kawan

Posted by Cupcake Najwa at 8:39 PM
Reactions: 
0 comments
Hei!! Ape khabar semua...???Hari ni Najwa ade pergi rumah kawan...bersihkan kolam yg dipenuhi oleh berudu..iehh...gelikan...tapi tak pe...nak tau citernye mcm mane...scroll ke bawah...

Okey..Hari ni Fatin dtg rumah Najwa..tapi...Najwa yg kene pergi rumah Fatin...sebenarnye..Fatin baru je balik dari berzanji...hehe...ok..pergi rumah die...tunggu sampai pukul 10:30...lame..tunggu die siap.lepastu...kene pergi ambik Nafisah...kat pondok sekolah kebangsaan...

Tengok kat sane..tak de pon....lepastu..Najwa ngan Fatin pergi lalu jln tengah...terus pergi rumah Nurul Aisyah....dah sampai....tengok kat sane ade Husnul ngan Aisyah Jaafar...cepatnye lah die org dtg...ok...5 minit kemudian...kite org mule bersihkan kolam tu...ya-Allah...banyaknye berudu...ei...geli...tapi tetap buang air yg banyak tu...

Sebelum mule...ade pasang khemah...kat tepi kolam...fuhh..hebat...dah buat tu.sambung bersihkan kolam...dah tu....tup-tup...dah tinggal separuh..semua dah haus...Fatin,Najwa nagn Afrina pergi buat air teh...mains nye lah kite org buat...sekali teguk dah habis,..hihihihi...

Okey..sambung lagi bersihkan kolam....last²..mak Nurul Aisyah dah balik...terus pergi rumah mak die...huhuhuhu...ok tu tak penting..sambung kerje...dah nak tengah hari...ayah Nurul Aisyah plak yg balik..gembire btull...

Dah tu...mak cik Nurul Aisyah dtg...suruh kite org balik kejap...kite org tak balik...pergi surau Al-Hidayah...sembahyang kat sane.pastu...pergi beli jambu RM0.50...hahahah...belanje lah die org...hihihi...dah tu...pergi lepak kat pondok kat tmn nakhoda...best jugak lah...dah tu..balik rumah Nurul Aisyah...

Hmm...kate die org...mak die org tak kasih...mandi dlm kolam...lebih baik ulangkaji....ok dah tu...terpakse jugak ulang kaji...nasib baik bawak buku....hahahaha...lepastu...buat lah dengan baik nye..oke....Najwa kene buat folio...tak siap lagi...

Next,kite org semua main nyorok²...hehe..best..lame gilaa.....oke..lepastu kite org pun balik...

-Tamat-

Okey..tu je lah...ok lah..tu je....ok...lerh...bye².tu je...

Giveaway From The Accidental Fashionista

Posted by Cupcake Najwa at 8:38 PM
Reactions: 
0 comments
Hello!!! :p.

Tengok tajuk..ade giveaway from The Accidental Fashionista...huhuhu..Najwa tak pernah dapat giveaway....ahahaha...lawakkan....apelah...kalau berminat sila layari The Accidental Fashionista
ok...mesti semua para gadis akan meminatinya...nak tau hadiahnya tak??
ini lah hadiahnya....



VICTORIA’S SECRET BE SWEET BEAUTY RUSH LIP GLOSS SET
Cherry Bomb, Strawberry Fizz and Sugar Rush

Cantik sangat!!!Cute sangat!!!nak tau tak rules die...ni lah..

RULES:
1) This contest is open to everyone, anywhere around the world.
2) This contest starts today, Saturday, August 1, 2009 to Friday, August 14, 2009.
3) Multiple posts are allowed on single or multiple blogs, as long as you leave the right post links. The more posts you write, the more chances you’ll get to win!
4) The winner will be picked using random.org.
5) The winner will be announced on Saturday, August 15, 2009 (Malaysian time, +8 GMT).
6) Contestants must link back to The Accidental Fashionista and have the giveaway badge on blog post/blog.
7) Please DO NOT COPY my post as part of your text, except for the rules. Otherwise, you will be disqualified.


This is the badge:



okey..sekarang semua dah tau rules die....pastu nak baut ape????okey cam ni...dah post entri tentang ini, pergi balik ke The Accidental Fashionista dan link post korang seperti tertulis dalam rules di atas.Itu saja yang perlu dibuat...hahahah...Mudahkan???Najwa sendiri belum buat..hihihihi..hmm...ok lah sampai situ jew entri kali ni...Najwa harap Najwa akan menang.....doa kan Najwa ye....

Award & Tag dari Kak Anis

Posted by Cupcake Najwa at 8:37 PM
Reactions: 
1 comments
Helo! :)

ni ade award dari Kak Anis..Cute Sangat!!!Thanks kak!!!



Ni ade tagnye gak...

*Letak award ni kat blog anda

Dah..

*Komen anda tentang award ni?

Cute sangat..!!

*Sentiasa mengenang award ni

Sudah tentu..

*Nama samaran anda?

Ainur/Najwa

*Makanan kegemaran?

Chicken Chop

*Minuman kegemaran?

Laici juice

*Binatang kesayangan?

Arnab & Kucing

*Binatang yang dirasakan geli?

Ulat,lipan,kala jengking & ular

*Permainan yang paling mencabar dan sebab2 permainan tu mencabar?

Bowlingg...sebab..bola tu da lah berat..susah nak angkat..

*Bagi tag n award ni dekat 7 orang dan bagi sebabnye kenape anda bagi kat orang tu

Alisa

Izzah

Ain Fatihah

Fatin Nasuha

Dj Farahanie

Nabilah Aziz

Ahza

Sebab..die org kawan kat blogger ni....

Ahhh..ni lah..dah siap pun...ok lah...nak pegi blah...ok nanti sambung ye...bye²..

Award & Tag dari Nabilah!!

Posted by Cupcake Najwa at 8:36 PM
Reactions: 
0 comments
Hello...
yeah²...dapat award... CANTIK + CUTE..memang cantik lah......thanks Nabilah..





Tag

1.Adakah Anda Comel?
boleh la.. ;p

2.Adakah Anda Baik?
baik ..cewah :D

3.Adakah Anda Rock?
tak pun..tak minat..

4.Adakah Anda Pembodek?
boleh la...kadang²

5.Adakah Anda Cantik?
tak tau...

6.Adakah Anda Jiwang?
takkk

7.Adakah Anda Bijak?
bijak di sekolah agama saje

berikan kepada 5 orang yang rapat dengan kamu!

Alisa

Ain Fatihah

Izzah

Kak Anis Farzana

Dj Farahanie


Hmm..dah siap pun...terima kasih Nabilah :p...Sebab bagi award yg comei gilaa ni..

Hari Persaraan Ustazah Mazainon

Posted by Cupcake Najwa at 7:55 PM
Reactions: 
0 comments
Helo...tengok tajukk pun dah tahu yg hari ni hari persaraan Ustazah Mazainon...mase buat tu..kite org kat sekolah agama..pastu terpakse pergi sekolah kebangsaan plak..sampai je..kena buat barisan..siap ade pelamin lagi...warne biru...cantik...

Dah tu...Ustazah Mazainon pun dtg...pakai baju warne ungu .....pastu cikgu² pun ambik gambar lah itu lah..ini lah...yang kat atas pentas tu siap makeup...pakai mahkota lagi tu..mahal nye...pastu ...mule lah..upacarenye...fuh..Hebat..!!!

Pastu...Adlina ngan Miza buat perembahan...lawak lah...die org berdue berlakun..suarenye..maiming...yang suare mak.suare Teacher Hayati..yang anak suare Farah Fisya...sepadan..Hebat!!!pasal Ustazah mase kicik² dulu..best sangat...

Pastu..Mifzal plak buat persembahan...nyanyi lagu nasyid ngan kawan² die....best lah jugak...Ustazah ketawe....best lah...umm..lagi..mulelah..upacara mebagi hadiah..mule² Tahun 1..Tahun 2..Tahun 3..Tahun 4(speacial)..Tahun 5..Tahun 6...pastu hadiah yang istimewa daripada kelas 4 Arif...fuhhh..bangga semua budak² 4 Arif..

Dah tu..kite org semua kena..beratur kat tepi..pastu sambut ustazah...lawak gile..sampai baling² pae ntah...mase tu semua dah panat..soo,duduk²lah dulu relax....last² Cikgu dtg..bawak rotan buluh tu...gilaa lah...besar buluh tu sebesar ibu jari org dewase..

umm..menyesal lah tak bawak camera...uhh...nak letak kat sini...tapi tak kesampaian lah...menyesal gila...

Tapi hari ni hari yang bermakne buat kite org...sebab ustazah dah pindah sekolah dah 8 kali termasuk sekolah kite org...uhhh..ade Biografi pasal ustazah...ustazah org sijangkang rupenye....
ramai jgak lah yg nangis...tak tau plak ustazah ade anak yg mengajar kat sini..Ustazah Hami Bazilah...uhh..menangis ustazah(anaknye).

Ok lah,,tadi kite org..(Alisa,Ainur & Fatihah)cadang nak tulis dlm blog masing²..soo,tengok lah..doe org punye blog nnti....Ok lah dah la ni..mls...ok lah bye²

Hari yang paling best!!!

Posted by Cupcake Najwa at 7:54 PM
Reactions: 
0 comments
Hello...hari ni terlah tertulis hari yang paling best dalam hidup Ainur..tapi ae lah yang lain..ni hari ni punye cerite..

Hari ni dengan hari sabtu minggu lepas..memang best gila...hari tu(sabtu)..pergi jalan²...tengah jalan² tu banyak kali terjumpa (ehem²)..ishishishish....tapi bukan sebab tu je..lagi..dari pukul 2:00 ptg kot...sampai pukul 5:30 ptg.....fuh..lamekan..kte org jalan²..mule² sekali..Ainur pergi rumah Syida..kat situ ade Aisyah Najihah...kite org pun jalan² lah...last²..pergi plak rumah kite....kecoh..lah..Aisyah Najihah bawak laptop..soo,boleh main game...kat laptop tu tak de internet..borring gile.......bukak komputer kite...masalah pulak ngan komputer ni...lembab btullah..

Last² pergi plak rumah Fatin..kat sane ade Fadilah...best lah..sembang..masuk rumah..pastu pergi jalan²...mase nak jalan tu..basikal kit plak buat hal...tercabut die punye pengayuhnye...fuh..habis...lantaklah..sorong pun sorong lah..nasib baik Fatin tu baik hati sikit hari ni...die yang sorong..balik rumah kite...dah banyak bersembang...sempat lagi bukak YM...Fatin yang punye...banyak...tak de pun e-mail yang dihantar...

Hari ni plak..pergi rumah Nurul Aisyah...pergi ngan Fatin jugak....best....mule²..pergi rumah NA..(Nurul Aisyah)...tak de plak kat rumah...pergi rumah Nisa..nasib baik ade....pastu Husnul plak yang dtg...soo..gerak lah pergi rumah NA..Husnul kate namak kereta die baru masuk...ape lag..kite org tak buang mase lah...pergi jugak..ade pun...die kate pergi keluar makan kejap...

Main² sampai pukul 3:49 kot...main bola beracun..pastu main nyorok² plak...last² keluar tengok budak lelaki main layang²...kat situ ade abg Aiman J..huuhhhhuhh..lantaklah..bedalje..pastu die plak yang dtg...menyebok btullah..kite org pun main layang² sekali...lawaklah..die main macam org gile...hahahahah..sorry kutuk...jangan marah ye.......tapi kite org main lagilah..terok..die pun same..2 kali 5 je..kite prg..same...

Ok lah nak bla..dah la u
tu...nak tutp..ok lah babai...bye²

Pengakap kena buat kawat tadi..

Posted by Cupcake Najwa at 7:54 PM
Reactions: 
0 comments
Hello dan selamat malam..
ape khabar..kite sihat..huhhh..tadi kan kite ade gerko kat sekolah kebangsaan...mule² agak best...last²..uhh..borring gile....first..kena buat kumpulan..cikgu yang uruskan...kena ikut lah kan..pastu..minggu lepas..ingat kan nak buat roti lilit..last² tak jadi..sebab cikgu yang suruh bawak semua tu tak de..cikgu² tu pergi Jugra pasal ade olahraga..huhh..semua murid dah bawak buluh,kayu api & lain²..benci 3x...

Pastu dah lame cakap²..cikgu pun menjeri like orang baru jer balik latihan tetera..fuh...kite dah lah orang last...tak clear..walaupun cikgu menjerit separuh pengsan kat depan nun jauh kat sane..cikgu suruh bangun..pastu tanye..tau tak kawad pengakap???..kite org tak ingat lah..yang jawab 2,3 org je...terutama sekali murid tahun 4..tahun ni tak pernah lagi berlatih kawad..tahu lepas ade lah...

Pusing sini..pusing sane...huhhh..penat...pandang sane ade PBSM(Persatuan Bulan Sabit Merah)
pandang sinun ade plak lah Kadet Remaja lah plak...ade kawan lewlaki maru PBSM...die ngan geng² die kena lari satu padang..katenye..sebab tak buat kerja yang dibagikan...org lain yang tak buat...geng yang kena..hhhhhaaaaaaahhh...tu lah....hmm,...tak caw duluh.....soo..j=rajin² lah buat kerja yg diberikan..oleh guru....

Oke lar...babai and see you next time...!!! :p

Pagi² yang nyaman

Posted by Cupcake Najwa at 7:54 PM
Reactions: 
0 comments
Hello...selamat pagi..Ainur hari ni tak sekolah lagi..sebab sakit perut...semalam pun tak sekolah petang..hari ni pagi plak...uh...seksanya lah...tapi abah kasi bukak intenet...so..tulis lah ape² yang nak ditulis...tadi Ainur cari bunga..kat Google..banyak...ade 6..tak lah banyak sangat...

Tu untuk Kemahiran Hidup...cikgu suruh buat..memang kat sekolah sekarang demam buku scrap....kelas Arif,Bistari,Pintar & dan lain²...Ainur kelas Arif...kelas pertama...so cikgunye pun garang²...huh...ok lah..tengah menahan rasa sakit perut yang berpanjangan...hhuh..menyesal..entah kemana...tak tau makan ape semalam...

Tapi..malam tadi ade beli mesin basuh yang baru..jenama Haier...harganye..tak tau lah...pastu malam²..ade orang dtg nak ukur dapur...fuhh...nak buat dapur baru..nak makeover....yeah...

Oklah..yer..nak bla dah..cukup lah ye..bye²

Buah² dari Johor....

Posted by Cupcake Najwa at 7:53 PM
Reactions: 
0 comments
Hay...ape khabar semua...Ainur nak cerite ni..hari sabtu yang lepas..abah Ainur pergi Johor.ambik buah..Banyak buah..antaranya yang abah ambik ialah durian & manggis..fuhh..rugi Ainur tak ikut..sebab hari tu ade kem bistari solat..saudara Ainur yang sorang tu ponteng lah plak..tak adillah kalau macam tu...

Tapi..nenek yang empunye dusun tu..gile kaya..sorang² plak tu nak uruskan dusun yang besar gila gila tu..fuhh ade handphone...tua² pun ade handphone..motorola ke sony ericson entah..tapi memang kaya gila..

Huhh..kate die orang..(saudara Ainur lah tu)..jalannye...turun naik turun naik...tu ade yang sampai pening kelapa..muntah lah..(ade ke??)hik3..tu lah yang membuat kan kite orang yang tak ikut ni...tak lah menyesal sangat hahahhahahhah....

Banyak sangat..baru je sampai hari sabtu dah habis hari isnin..bayangkan..2 bakul besar boleh habis dalam 2 hari..dihabiskan oleh 5 orang..hik..pelik bin ajaib betullah..hahahhahhaha..yang paling banyak makam dah tentulah saye..cewah...makan manggis paling banyak...dah la lame tak makan pastu sedap plak tu...huhuhhhh..kate die orang lagi...abah & pakcik Ainur kemalangan..

mule²..citer nye macam ni..dalam perjalannan nak balik tu... si pakcik kat depan,yang si abah plak kat belangkang...ade simpang yang tak nampak lah..pakcik tibe² plak break..si abah ingat break perlahan-lahan..ni tak..break mengejut..tu lah si abah terus langgar pokok...

Kes yang kedua plak..ni memang btul² punye citer..ade lagi sempang yang tak nampak..tu pakcik tak sempat break...si abah kat belakang tercengan..sebab ade motor dari simpang tu tibe² muncul..entah dari mane..tu..motortu terlanggar lah skirt kereta pakcik..huhh..body motor tu habis hancur..orang nye plak terguling-guling...makcik ingatkan dah mati orang tadi tu...abah pun pecut lah..sbab nak pergi kerja...

Dah,pakcik kena bayar RM50.00 kat orang tadi tu...ahahhahahah..lawaklan...langgar pokok pastu langgar orang plak..tu lah kisah nye..nti Ainur cerita lagi ye...

Bye²...see you next time...!!!!

Sekolah Sri Bangsar

Posted by Cupcake Najwa at 7:53 PM
Reactions: 
0 comments
Hmm...dah tahu kan pasal Sekolah Sri Bangsar ni...ahh..hari ni saje lah bukak..mane tahu ade mesej..uhh..betul..ade 5 mesej....tulah..kena balas kan...uhh..ni Ainur nak tunjuk lagu nye...ni ah...


Kami pelajar,
Sekolah Sri Bangsar,
Kami berikrar,

Amal bakti,
Penuh dedikasi,
Mencapai cita murni,

Usaha terus usaha,
Jasa
guru tak dilupa,

Kami putera puteri,
Teguh jati diri,
Mutiara pertiwi.


Hmm..best kan...nak dengar pergi Tekan
Sini
...ok lah..hAHH..ni Ainur ade bukak pasal ape ntah..tak tau pun saje lah...hahahha..sorry²..terlebih plak ketawanya....hik²..bye

Ceritaku,,,

Posted by Cupcake Najwa at 7:53 PM
Reactions: 
0 comments
Hello,

ahh..ni plak cerite kawan lelaki..namanye rahsia lah..handsome tu handsome lah jugak..cuma tak boleh control diri..nak bagi org tu lah ni lah..cakap je lah kan..so..die ade geng..bukan geng..tapi..kawan dan name die org same..kalau sape yang kenal..uhh..tahu lah kan..bukan nak ape..cume nak kawan..yang die plak yang lebih-lebih..is..hantar tu lah..geli kite...

huh..kalau die bace tentu malu punye lah ..sape yang empunya diri. kate nye..suke kite.hahahhaaa...huhuhhh..handsome tu handsome lah jugak..lawannyer..huhuhuhuhhh

Nak kate pondan tak lah..kasihan die..kecik hati kan...so tak lah..play boy..hik3..kalau die bace ni..tak yah lah nak marah ye..kite org gelar die GAY...tak lah..die tu suke sangat pluk budak lelaki..hik3 okey lahh...nak pergi tutup ni..nak offline..bye

Danish

Posted by Cupcake Najwa at 7:52 PM
Reactions: 
0 comments
Ni..nak cakap pasal adek kite..Danish..nak tengok gambarnye..jam.nak download dulu..eh dah ade..oke lah nah..tengok ni..

Comel tak..???uhh..sombong..tak nak pandang camera...ish
Tu lah gambarnye..ni gambar mase dalam kereta...uh..ok..nti kite masukkan yang lain lah..bye

Bosan!!!

Posted by Cupcake Najwa at 7:51 PM
Reactions: 
0 comments
Hmm..Bosan laa..kat sekolah tadi main game tapi tak best pon..hmm..ingatkan nak ulang kaji tapi ustazah suruh fokus kat game tu..apelah..mule-mule kene tulis name glamor kat kertas kecik..pastu ustazah cabut..kalau yang kena..die kena eja perkataan yang ustazah akan sebut..
HUH!..nasib baiklah nama Ainur tak disebut..syukur..kat sekolah pagi pulak..ade kerja..semua ade gang..kena tunjuk ape yang kita buat atas kertas tu..hmm...ok lah..nak pergi makan mlm..bye

About Me

Posted by Cupcake Najwa at 6:09 PM
Reactions: 
0 comments


Assalamualaikum..Nama Saya Ainur Najwa bt Rozaidi.Boleh panggil Ainur..umur 10 tahun(masih kecik lagi)..sekolah kat SKKB and SRAKB..memang suka bukak internet..sbb dah biase..

Suka sangat makan chicken chop(yummi..)dengan stick(sedap..!!).hik3..
Ainur ade handphone nokia 6230..umm..oke larh kan..

Hmm..anak pertama daripada 3 orang adik-beradik...anak sulung lah tu.kat sekolah ade kawan namanye Izzah Atirah,Irna,Liesya dan banyak lagi..die orang kawan baik Ainur..selain melayari internet.Ainur suka kumpul barang-barang More Girl..beg die..semue nye lah..

Ade kucing namanye Sasya..comei sangat....idola Ainur sudah tentu Nabi Muhammad S.A.W..lagi lagi..minat Hannah Montannah dan Ain Maisarah..ade 4 novel je..Aku Mahu Ke New York 1 & 2., Harta Itu Aku Punyaand Aku,Dia dan Coklat..hmm..next week..nak beli Hai Suria kot...hmm..

Suke warne putih & hot pink..cantik lah warne tu...sebab bagi name blog ni Cupcake Najwa..hmm..nak tunjuk yang saye suka cupcake..hik3..huh..oke lerh..dah lah ye tu je yang boleh tulis karang tak muat nak tulis agi...um..ok lah...nti Ainur tulis ye..ahh.jangan lupe comment & follow kite tau...um..babai..

Best Dapat buat Blog yang cantik..terima kasih sebab lawat blog Ainur ni..Thanks